ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Λιτότητα και άνεση σε όλο τους το μεγαλείο στην καμπίνα του νέου ID.4

Λιτότητα και άνεση σε όλο τους το μεγαλείο στην καμπίνα του νέου ID.4
VOLKSWAGEN AG

Το νέο, ηλεκτρικό SUV της VW, θα παρουσιαστεί προς τα τέλη Σεπτεμβρίου 2020 και αποκαλύπτεται σταδιακά (PHOTOS).

Το εξωτερικό του ID.4, του πρώτου ηλεκτρικού SUV της VW, ήδη το έχουμε παρουσιάσει. Σήμερα, αναδεικνύουμε την καμπίνα, ενώ η πλήρης αποκάλυψη του μοντέλου θα γίνει προς τα τέλη Σεπτεμβρίου 2020.

Επιμέλεια: Δημήτρης Μπαλής

Το μοντέλο θα λανσαριστεί στην Ευρώπη, την Κίνα και αργότερα στις Η.Π.Α. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μοντέλα της Volkswagen, το εσωτερικό του ID.4 επιδεικνύει ένα νέο χαρακτήρα, επειδή το μικρών διαστάσεων ηλεκτροκινητήριο σύστημα εξασφαλίζει μεγάλη ευρυχωρία.

Λιτότητα και άνεση σε όλο τους το μεγαλείο στην καμπίνα του νέου ID.4
VOLKSWAGEN AG

Η πρόσβαση στην καμπίνα γίνεται εύκολα, καθώς οι χειρολαβές στις πόρτες του ID.4 βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με το αμάξωμα και διαθέτουν αυτόματο ξεκλείδωμα, ενώ οι πόρτες έχουν και μεγάλο άνοιγμα. Επίσης, τα καθίσματα είναι ψηλά τοποθετημένα (κατασκευασμένα από έναν συνδυασμό δερματίνης και ArtVelours - ένα υλικό από μικροΐνες που αποτελείται από περίπου 20% ανακυκλωμένα μπουκάλια PET), ενώ η πίσω σειρά τους προσφέρει τόσο χώρο όσο ένα συμβατικό SUV στην επόμενη υψηλότερη κατηγορία. Παραπάνω από εντυπωσιακά άφθονοι και οι χώροι για τις αποσκευές, με 543 λίτρα στο πορτ-μπαγκάζ.

Στο κόκπιτ, ο πίνακας οργάνων φαίνεται να αιωρείται, καθώς δεν συνδέεται με την κεντρική κονσόλα, η οποία έχει σχεδιαστεί ως ανεξάρτητο στοιχείο. Επίσης, θα προσφέρεται, προαιρετικά, μεγάλη γυάλινη πανοραμική ηλιοροφή με κλίση. Καθώς πέφτει το σκοτάδι, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός μπορεί να ρυθμιστεί σε φάσμα 30 χρωμάτων, για να ορίζει εντυπωσιακές σχεδιαστικές γραμμές και λειτουργίες στο εσωτερικό του οχήματος.

Κι ακόμη, το ID. Light είναι μια νέα δυνατότητα σε όλα τα ID. μοντέλα - μια λεπτή λωρίδα κάτω από το παρμπρίζ. Υποστηρίζει τον οδηγό σε πολλές καταστάσεις, με διαισθητικά εφέ φωτισμού σε διαφορετικά χρώματα. Ως αποτέλεσμα, το ID. Light επισημαίνει στον οδηγό ότι το κινητήριο σύστημα του οχήματος είναι ενεργό και ότι το αυτοκίνητο έχει ξεκλειδωθεί ή κλειδωθεί. Παρέχει τις πληροφορίες που προέρχονται από το σύστημα υποβοήθησης του οδηγού και το σύστημα πλοήγησης ενώ παρέχει οπτική προειδοποίηση φρεναρίσματος και σήμα για εισερχόμενες τηλεφωνικές κλήσεις. Σε συνδυασμό με το σύστημα πλοήγησης, το ID. Light βοηθά στην άνετη κίνηση στην κυκλοφορία: αναβοσβήνοντας συνιστά αλλαγή λωρίδας και μπορεί επίσης να προειδοποιήσει τον οδηγό εάν το ID.4 βρίσκεται σε λάθος λωρίδα.

Λιτότητα και άνεση σε όλο τους το μεγαλείο στην καμπίνα του νέου ID.4
VOLKSWAGEN AG

Εξάλλου, στο κόκπιτ δεσπόζει η οθόνη αφής, ενώ απουσιάζουν τα περιστροφικά χειριστήρια ή λοιποί διακόπτες.

Ψηφιακά, ρυθμίζονται στην αριστερή πλευρά του τιμονιού, τα φώτα και ο κλιματισμός, αλλά και το ξεθάμπωμα των παρμπρίζ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ