ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Λανσάρεται η νέα Porsche Macan στην Ευρώπη

Λανσάρεται η νέα Porsche Macan στην Ευρώπη

Ανανεωμένη, δυναμική, πιο οικονομική σε κατανάλωση και με περισσότερα χαρακτηριστικά ασφάλειας.

Ύστερα από το ντεμπούτο της στην Κίνα, όπου η Porsche γνωρίζει τεράστια άνθηση πωλήσεων, και την εμφάνιση του αυτοκινήτου αυτές τις ημέρες στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, η Macan λανσάρεται και στην ευρωπαϊκή αγορά με τον δίλιτρο κινητήρα ισχύος 245 hp, και μέγιστη ροπή 370 Nm, με τη μέση κατανάλωση να έχει βελτιωθεί στα 8,1 λίτρα / 100 χλμ. και τις εκπομπές CO2 να έχουν περιοριστεί στα 185 γρ./χλμ.).

Σε συνδυασμό με το κιβώτιο ταχυτήτων PDK με επτά ταχύτητες, το compact SUV επιταχύνει στα 0-100 χλμ. / ώρα σε 6,7 δευτερόλεπτα, αναπτύσσοντας μέγιστη ταχύτητα στα 225 χλμ. / ώρα.

Το μοντέλο ανανεώθηκε πλήρως, σε σχεδίαση, άνεση, συνδεσιμότητα και δυναμική οδήγηση. Εχει τρισδιάστατα φωτιστικά LED στο πίσω μέρος και νέο, πλήρως διασυνδεδεμένο σύστημα διαχείρισης Porsche με οθόνη αφής 10,9 ιντσών.

Η δυναμική της Macan παραμένει το κύριο χαρακτηριστικό της. Το αναβαθμισμένο πλαίσιο αυξάνει την άνεση και κάνει τη Macan ακόμα πιο ευχάριστη για οδήγηση. Όπως είναι χαρακτηριστικό για ένα σπορ αυτοκίνητο, έρχεται με ελαστικά μικτού μεγέθους, επιτρέποντας στον οδηγό να αξιοποιήσει πλήρως τα οφέλη του συστήματος ευφυούς μετάδοσης κίνησης, Porsche Traction Management (PTM), και να υιοθετήσει ένα δυναμικό στυλ οδήγησης. Τα καινούργια ελαστικά με βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόδοσης, επιτρέπουν ακόμα καλύτερη πλευρική δυναμική. Οι διάμετροι των τροχών κυμαίνονται από 18 ίντσες στάνταρ, και προαιρετικά σε 21 ίντσες.

Σύμφωνα με το σχεδιαστικό DNA της Porsche, η νέα Macan διαθέτει ένα τρισδιάστατο πλαίσιο φωτισμού LED στο πίσω μέρος του οχήματος. Τα φώτα φρένων με τη σχεδίαση τεσσάρων σημείων είναι μια άλλη εξαιρετική ενσωμάτωση της ταυτότητας της μάρκας. Η τεχνολογία LED ενσωματώνεται στάνταρ τους νέους κύριους προβολείς, ενώ η επιλογή Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS Plus) είναι προαιρετική. Το εμπρόσθιο τμήμα του Macan έχει ξανασχεδιαστεί και τώρα εμφανίζεται ευρύτερο. Επίσης, η οθόνη αφής πλήρους οθόνης HD είναι τώρα 10,9 ιντσών (προηγουμένως 7,2 ίντσες). Όπως και στην Panamera και την Cayenne, το πλήρως διασυνδεδεμένο σύστημα διαθέτει online πλοήγηση, προετοιμασία κινητού τηλεφώνου, δύο διεπαφές ήχου και έξυπνο φωνητικό έλεγχο. Άλλα χαρακτηριστικά που παρέχονται, είναι τα Porsche Connect Plus (με μονάδα τηλεφώνου LTE και συσκευή ανάγνωσης καρτών SIM), ένα hotspot WLAN και μια σειρά υπηρεσιών Porsche Connect.

Η νέα Macan εφοδιάζεται με ενισχυμένα συστήματα υποβοήθησης, όπως το σύστημα υποβοήθησης κυκλοφορίας με προσαρμοστικό έλεγχο ταχύτητας ταξιδίου, το οποίο επιτρέπει στο όχημα να κινείται σε ταχύτητες έως 60 χλμ. / ώρα για πιο ευχάριστη και χαλαρωτική οδήγηση. Εκτός από το γεγονός ότι είναι σε θέση να επιταχύνει και να επιβραδύνει ημι-αυτόματα, το σύστημα βοηθά τον οδηγό να παραμείνει στη λωρίδα του σε κυκλοφοριακή συμφόρηση και κακή ροή κυκλοφορίας…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ