ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Κυρίαρχος του Νίρμπουργκρινγκ

Κυρίαρχος του Νίρμπουργκρινγκ

Η πίστα του Νίρμπουργκρινγκ απέκτησε τον δικό της βασιλιά σε ό,τι αφορά την κατηγορία των "καυτών" τετράθυρων σεντάν.

Η γερμανική πίστα έχει πλέον το νέο της βασιλιά, σε ό,τι αφορά την κατηγορία των “καυτών” τετράθυρων σεντάν. Πρόκειται για την Jaguar XE SV Project 8, η οποία κατάφερε να σημειώσει χρόνο 7:21.23, όντας ταχύτερη κατά 11 ολόκληρα δευτερόλεπτα από την Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, που κατείχε μέχρι πρόσφατα το ρεκόρ.

Πίσω από το τιμόνι της XE SV Project 8 ήταν ο πρώην οδηγός αγώνων Vincent Radermecker, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος χρόνος είναι ταχύτερος από διάφορα supercar, όπως Porsche 911GT2 RS,Lamborghini AventadorκαιPagani ZondaF Clubsport.

Η συγκεκριμένη έκδοση αποτελεί προϊόν του τμήματος SVO (Special Vehicle Operations), ενώ η παραγωγή της περιορίζεται στις 300 μονάδες. Κάτω από το καπό “βρυχάται” ο V8 κινητήρας των 5.0 lt, ο οποίος με τη βοήθεια μηχανικού υπερσυμπιεστή (kompressor) αποδίδει ισχύ 600 ίππων και 696 Nm ροπής. Η κίνηση περνά και στους τέσσερις τροχούς, μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων Quickshift, ενώ σε επίπεδο επιδόσεων, τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε μόλις 3,7 δευτερολεπτα, με τον δείκτη του ταχύμετρου να σταματά στα 322 χλμ./ώρα.

Κυρίαρχος του Νίρμπουργκρινγκ


(Κάτω από το καπό “βρυχάται” ο V8 κινητήρας των 5.0 lt, ο οποίος με τη βοήθεια μηχανικού υπερσυμπιεστή (kompressor) αποδίδει ισχύ 600 ίππων)
.

Κατά τα λοιπά, η ανάρτηση είναι ρυθμιζόμενη μειώνοντας την απόσταση από το έδαφος κατά 15 χιλιοστά, ενώ σημειώστε πως υπάρχει ηλεκτρονικό ενεργό διαφορικό, carbon κεραμικά φρένα με 6πίστονες δαγκάνες, ελαστικά Michelin Sport Cup 2, αλλά και νέο αεροδυναμικό πακέτο, με κυρίαρχη την πίσω ανθρακονημάτινη πτέρυγα, που δημιουργεί κάθετη δύναμη 122 κιλών στην ταχύτητα των 300 χλμ./ώρα. Η XE SV Project 8 θα προσφέρεται ως τετραθέσια, αλλά και με δυο μόνο μπάκετ καθίσματα από carbon, με ζώνες τεσσάρων σημείων. Εξάλλου, όλες οι XE SV Project 8 θα είναι αριστεροτίμονες, ενώ η τιμή στη Μεγ. Βρετανία αγγίζει τα 170.000 ευρώ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ