ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ξεκλείδωμα και εκκίνηση αυτοκινήτου με δακτυλικό αποτύπωμα

Ξεκλείδωμα και εκκίνηση αυτοκινήτου με δακτυλικό αποτύπωμα

Η Hyundai ποκάλυψε πρώτη παγκοσμίως την Έξυπνη Τεχνολογία Δακτυλικών Αποτυπωμάτων.

Την τεχνολογία των δακτυλικών αποτυπωμάτων την έχουμε μάθει και από τα κινητά τηλέφωνα, για το ξεκλείδωμά τους. Ωστόσο, αυτή η τεχνολογία εξελίσσεται και στα αυτοκίνητα, με τη Hyundai να ανακοινώνει ότι όχι μόνο θα ξεκλειδώνει τα αυτοκίνητά της, αλλά θα τα εκκινεί κιόλας.

Μάλιστα, την τεχνολογία αυτή (Smart Fingerprint), θα τη λανσάρει αρχικά στο SUV Santa Fe.

Για να ξεκλειδώσει το όχημα ο οδηγός πρέπει να τοποθετήσει ένα δάκτυλο στον αισθητήρα που βρίσκεται στο ξερούλι της πόρτας και στη συνέχεια να αγγίξει το μπουτόν της μίζας, που επίσης είναι εξοπλισμένο με αισθητήρα σάρωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Η τεχνολογία παρέχει ακόμα ένα προσαρμοσμένο περιβάλλον οδήγησης αντιστοιχίζοντας πληροφορίες για τις προτιμήσεις του οδηγού με δεδομένα δακτυλικών αποτυπωμάτων, όπου το όχημα προσαρμόζει αυτόματα τις θέσεις καθισμάτων, τις συνδεδεμένες λειτουργίες του αυτοκινήτου και τις γωνίες των καθρεπτών ανάλογα με τον οδηγό του οχήματος.

Ξεκλείδωμα και εκκίνηση αυτοκινήτου με δακτυλικό αποτύπωμα
HYUNDAI MOTOR GROUP

Στο μέλλον, η Hyundai σχεδιάζει να επεκτείνει περαιτέρω την εφαρμογή της τεχνολογίας για να επιτρέψει την αυτοματοποιημένη ρύθμιση της θερμοκρασίας, της θέσης του τιμονιού και πολλών άλλων χαρακτηριστικών που θα είναι προσαρμοσμένα στις προτιμήσεις του οδηγού, προσφέροντας μια ακόμη πιο ποιοτική οδηγική εμπειρία σε κάθε πελάτη της μάρκας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πιθανότητα να αναγνωρίσει η τεχνολογία ένα δακτυλικό αποτύπωμα άλλου ατόμου ως αυτό του οδηγού, είναι μόνο 1 στις 50.000 καθιστώντας το πέντε φορές πιο ασφαλές από τα συμβατικά κλειδιά, συμπεριλαμβανομένων των έξυπνων κλειδιών…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ