Ξεκίνησε η παραγωγή του νέου Opel Corsa στη Σαραγόσα

Η 6η γενιά του bestseller είναι πιο μοντέρνα, αποδοτική και δυναμική.

Κι ενώ σήμερα παρουσίασα το νέο Peugeot 208, το οποίο οδήγησα στη Λισαβόνα και βασίζεται σε ολοκαίνουργια πλατφόρμα, ξεκίνησε και η παραγωγή του νέου Opel Corsa, το οποίο χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα, από τη στιγμή που η Opel εξαγοράστηκε από τον γαλλικό όμιλο PSA Peugeot Citroen.

Η έκτη γενιά του Opel Corsa βρίσκεται κιόλας στη γραμμή παραγωγής του ισπανικού εργοστασίου του ομίλου PSA στη Σαραγόσα. Μάλιστα, ο βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος ΣΤ’, ο πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου του ομίλου PSA, Κάρλος Ταβάρες και ο διευθύνων σύμβουλος (CEO) της Opel, Μίκαελ Λοχσέλερ, έδωσαν το σήμα για την έναρξη της μαζικής παραγωγής του bestseller της Opel σε ειδική τελετή, παρουσία εργαζομένων και επίτιμων προσκεκλημένων.

Η έκτη γενιά του μικρού αυτοκινήτου είναι ακόμα πιο μοντέρνα, αποδοτική, δυναμική και ελκυστική από τις προηγούμενες γενιές. Το Corsa είναι ένα από τα πιο αεροδυναμικά μοντέλα της κατηγορίας και αισθητά ελαφρύτερο από τον προκάτοχό του. Η μείωση βάρους συνάδει με τη συνολική σπορ εικόνα του αυτοκινήτου – το ελαφρύτερο Corsa ζυγίζει κάτω από 1.000 κιλά. Επιπλέον, διατίθεται με άκρως αποδοτικούς κινητήρες που προσφέρουν χαμηλότερες τιμές κατανάλωσης και εκπομπών CO2 συγκρινόμενες με τις καλύτερες της προηγούμενης γενιάς, ενώ θα κατασκευάζεται και ως ηλεκτρικό, χρησιμοποιώντας το ίδιο σύστημα και την μπαταρία του e-208.

Το Corsa-e, το οποίο θα αποδίδει λοιπόν, 100 kW (136 hp) παρέχει ηλεκτρική αυτονομία 330 χλμ. Μαζί με το Grandland X Hybrid4, το Corsa-e θα δώσει ένα ηχηρό παρών στην ηλεκτρική εποχή της Opel. Η μάρκα με λογότυπο το σήμα του κεραυνού (“Blitz”) θα προσφέρει μία ηλεκτρική έκδοση για κάθε μοντέλο της γκάμας της, ήδη από το 2024…

www.driveandtravel.gr

 
SHARE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK

 

HIGHLIGHTS