ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ξεκίνησε η παραγωγή του Jeep Compass στην Ιταλία

Ξεκίνησε η παραγωγή του Jeep Compass στην Ιταλία

Η αυξανόμενη ζήτηση του Jeep Compass στην Ευρώπη "ανάγκασε" την Fiat Chrysler Automobiles να μεταφέρει την παραγωγή του μοντέλου από την Αμερική στο εργοστάσιο Melfi της Ιταλίας, το οποίο φέτος συμπληρώνει 25 χρόνια λειτουργίας, με πάνω από 7,4 εκατ. μονάδες παραγωγής.

Την παραγωγή του Compass στο Melfi, θα ακολουθήσουν στην ίδια μονάδα και οι plug-in υβριδικές εκδόσεις (PHEV) των Renegade και Compass.

Στο πλαίσιο του πλάνου για την επένδυση 5 δισ. ευρώ στην Ιταλία από την FCA, η νέα γραμμή παραγωγής αποτελεί σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της παρουσίας του Jeep Compass στην Ευρώπη, αλλά και γενικότερα της δυναμικής του εργοστασίου του Melfi, το οποίο αποτελεί μία από τις πλέον σύγχρονες μονάδες παραγωγής στην Ευρώπη.

Οι προηγμένες δομές του Melfi αποτέλεσαν βασική αιτία για την επιλογή του ως το ιδανικό σημείο για την παραγωγή και του Jeep Renegade, με περισσότερες από 900.000 μονάδες του μικρότερου μοντέλου της Jeep να έχουν κατασκευαστεί μέχρι σήμερα. Η παραγωγή του Jeep Compass στη Ν. Ιταλία και στη συνέχεια του Compass PHEV αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2020, επιτρέποντας ταχύτερη ανταπόκριση στις ανάγκες της ευρωπαϊκής αγοράς, στην οποία η κατηγορία των συμπαγών SUV αναπτύσσεται συνεχώς.

Μέχρι στιγμής, από το 2017 που έγινε η παρουσίαση του μοντέλου, περισσότερες από 78.000 μονάδες έχουν διατεθεί στην Ευρώπη, κατέχοντας το 40% των πωλήσεων της Jeep στη γηραιά ήπειρο, καθιστώντας το μαζί με το Renegade τα δημοφιλέστερα μοντέλα της μάρκας.

Η παραγωγή του Jeep Compass στην Ευρώπη είναι μέρος ενός ευρύτερου πλάνου επενδύσεων που περιλαμβάνει την παρουσίαση 13 νέων ή ανανεωμένων μοντέλων και την υλοποίηση ενός πλάνου παρουσίασης 12 ηλεκτρικών εκδόσεων. Το συγκεκριμένο πλάνο περιλαμβάνει την παραγωγή των plug-in (PHEV) υβριδικών Jeep Renegade και Jeep Compass στο Melfi και την παραγωγή του νέου ηλεκτρικού Fiat 500 BEV στο Mirafiori. Παράλληλα στο Mirafiori και στη Modena, θα παράγονται και τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα της Maserati, ενώ στο Sevel το ηλεκτρικό Fiat Professional Ducato Electric και στο Pomigliano d'Arco η Alfa Romeo Tonale...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ