ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ξεκίνησε η παραγωγή του ηλεκτρικού Skoda

Ξεκίνησε η παραγωγή του ηλεκτρικού Skoda

Βγήκε το πρώτο μοντέλο από το εργοστάσιο της Μπρατισλάβας και ξεκίνησε η παραγωγή του ηλεκτρικού Skoda.

Η Skoda έκανε το επόμενο βήμα στην πορεία της προς την ηλεκτροκίνηση, καθώς βγήκε από τη μονάδα παραγωγής του εργοστασίου της στη Μπρατισλάβα, το πρώτο Citigoe iV, το οποίο, πλέον, δεν θα προσφέρεται με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Είναι το πρώτο, αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στην ιστορία της μάρκας, το οποίος είναι φυσικό, δεν εκπέμπει ρύπους. Η μπαταρία ιόντων λιθίου έχει καθαρή χωρητικότητα 32,2 kWh και τροφοδοτεί έναν ηλεκτροκινητήρα 61 kW (83 hp), με υψηλή, άμεση ροπή 212 Nm.

Αυτό σημαίνει ότι το Citigoe iV επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε 12,3 δευτ., ενώ η μέγιστη ταχύτητα οριοθετείται στα 130 χλμ./ώρα. Σε καθημερινές συνθήκες και με πλήρως φορτισμένη μπαταρία, το Citigoe iV μπορεί να κινηθεί μέχρι και 260 χλμ., μέχρι να ανεφοδιαστεί.

Όντας ένα μικρό όχημα με μηδενικές εκπομπές ρύπων, το Citigoe iV είναι ιδανικό για διαδρομές εντός πόλης. Παρά τις συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις του, με μήκος 3,597 μ. και ύψος 1,645 μ., διαθέτει αρκετό χώρο στο εσωτερικό για τέσσερα άτομα, ενώ η χωρητικότητα του πορτ-μπαγκάζ μπορεί να αυξηθεί από 250 λίτρα σε 923 λίτρα.

Στο μοντέλο ξεχωρίζει η μάσκα, στο χρώμα του αμαξώματος και σχεδόν κλειστή, για καλύτερη αεροδυναμική. Θα προσφέρεται αποκλειστικά ως 5-θυρο, με πλούσιο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας: αερόσακοι οδηγού και συνοδηγού (οι τελευταίοι μπορούν να απενεργοποιηθούν), πλευρικοί αερόσακοι κεφαλής / θώρακα και Lane Assist...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ