ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Κορονοϊός: Ματαιώθηκε και το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού

Κορονοϊός: Ματαιώθηκε και το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού

Το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, που πραγματοποιείται το φθινόπωρο, εναλλάξ με την Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, που είναι και η μεγαλύτερη του είδους, δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος (1-11 Οκτωβρίου) λόγω κορονοϊού.

Ένα ένα τα μεγάλα γεγονότα, σε κάθε τομέα, ματαιώνονται για φέτος. Η εξάπλωση του κορονοϊού και τα μέτρα προστασίας που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις πολλών κρατών, καθιστούν αδύνατη τη διοργάνωσή τους, τουλάχιστον εντός της χρονιάς.

Στον τομέα του αυτοκινήτου, μετά τη ματαίωση του Σαλονιού Αυτοκινήτου της Γενεύης, στις αρχές Μαρτίου, μόλις δύο ημέρες πριν ανοίξει τις πύλες του κι ενώ οι εταιρείες είχαν πληρώσει προκαταβολές ή εξοφλήσει τα ενοίκια των περιπτέρων και είχαν κάνει όλες τις ετοιμασίες, έρχεται τώρα μια ακόμη ματαίωση.

Το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, που πραγματοποιείται το φθινόπωρο, εναλλάξ με την Εκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, που είναι και η μεγαλύτερη του είδους, δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος (1-11 Οκτωβρίου).

Πάντως οι Γάλλοι, οι οποίοι μετρούν εκατοντάδες νεκρούς από τον κορονοϊό, φρόντισαν εγκαίρως, μήνες πριν, να ενημερώσουν ότι ματαιώνεται η έκθεση.

Σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές, επισημαίνουν ότι "υπό το βάρος της σοβαρότητας, της άνευ προηγουμένου κρίσης στον τομέα της υγείας και του επακόλουθου οικονομικού κύματος που έπληξε σοβαρά τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, αναγκαστήκαμε να ανακοινώσουμε ότι δεν θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε το Motor Show του Παρισιού το 2020. Εξετάζουμε διεξοδικά όλες τις εναλλακτικές λύσεις με τους κύριους εταίρους μας. Η νέα διάσταση που είχαμε δώσει, γύρω από τη βιώσιμη κινητικότητα, θα μπορούσε να προσφέρει μια νέα ευκαιρία. Τίποτα δεν θα είναι το ίδιο, αλλά από αυτή την κρίση πρέπει να μάθουμε να γίνουμε ευέλικτοι, δημιουργικοί και πιο καινοτόμοι από ποτέ. Αυτή τη στιγμή, οι σκέψεις μας βρίσκονται σε εκείνους που πλήττονται άμεσα από την πανδημία, το προσωπικό της υγειονομικής περίθαλψης καθώς και τους πελάτες μας που πρέπει να αντιμετωπίσουν, με σταθερή αποφασιστικότητα, τον οικονομικό αντίκτυπο αυτής της κρίσης στις επιχειρήσεις τους".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ