ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Καθίσματα Ford με ρομποτικά... οπίσθια

Καθίσματα Ford με ρομποτικά... οπίσθια

Οι άνθρωποι παίζουν το δικό τους ρόλο στην κατασκευή ενός αυτοκινήτου. Ωστόσο, πλέον, υποκαθίστανται σε μεγάλο βαθμό από ρομπότ.

Οι άνθρωποι παίζουν το δικό τους ρόλο στην κατασκευή ενός αυτοκινήτου. Ωστόσο, πλέον, υποκαθίστανται σε μεγάλο βαθμό από ρομπότ. Το συγκεκριμένο ρομπότ της Ford, κατασκευάστηκε για να κινείται όπως μία ανθρώπινη λεκάνη και να προσομοιώνει στην εντέλεια το πώς μπαινοβγαίνουν οι οδηγοί και οι επιβάτες στα καθίσματα.

Οι μηχανικοί χρησιμοποιούν χάρτες πίεσης, ώστε να καθορίζουν το αποτύπωμα στο κάθισμα, ένα στοιχείο που τους επιτρέπει να δοκιμάζουν τη φθορά και αντοχή των υλικών χρησιμοποιώντας τη ρομποτική λεκάνη – το λεγόμενο “Robutt” – ώστε να αναπαράγουν τις πραγματικές συνθήκες χρήσης.

"Από την πρώτη στιγμή που μπαίνουμε στο αυτοκίνητο, το κάθισμα δημιουργεί μία εντύπωση άνεσης και ποιότητας", δήλωσε η Svenja Froehlich, μηχανικός στο τομέα της αντοχής στην ευρωπαϊκή έδρα της Ford, στην Κολωνία της Γερμανίας.

"Στο παρελθόν, χρησιμοποιούσαμε πνευματικούς κυλίνδρους που απλά κινούνταν πάνω – κάτω. Με το “Robutt”, μπορούμε τώρα να αναπαράγουμε με μεγάλη ακρίβεια τη συμπεριφορά των ανθρώπων”.

Βασισμένος σε έναν άντρα μεσαίου αναστήματος, ο "Robutt" χρησιμοποιήθηκε σε δοκιμές προσομοίωσης δέκα χρόνων χρήσης μέσα σε διάστημα μόλις τριών εβδομάδων στα πλαίσια δοκιμών του νέου Fiesta – όπου κάθεται και σηκώνεται 25.000 φορές. Ο νέος τύπος δοκιμής εφαρμόζεται τώρα σε όλα τα οχήματα της Ford στην Ευρώπη…

www.driveandtravel.gr

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Η χρυσή εποχή του πορνό και άλλα τρέιλερ που πρέπει να δεις

Όλα τα τρέιλερ που δεν πρέπει να χάσεις αυτή την εβδομάδα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24