ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Καμουφλαρισμένο το αμιγώς ηλεκτρικό SUV ENYAQ Iv

Καμουφλαρισμένο το αμιγώς ηλεκτρικό SUV ENYAQ Iv

Με την εισαγωγή του ENYAQ iV, η SKODA συνεχίζει με την εκστρατεία ηλεκτροκίνησής της, η οποία ξεκίνησε στα τέλη του 2019 με το CITIGOe iV και το SUPERB iV.

125 χρόνια μετά την ίδρυσή της, η SKODA εισήλθε στην εποχή της ηλεκτρικής κινητικότητας και – τώρα που τα ηλεκτροκίνητα οχήματα μπορούν να προσφέρουν εκδόσεις κατάλληλες για καθημερινή χρήση σε προσιτές τιμές και οι υποδομές φόρτισης συνεχώς βελτιώνονται – η εταιρεία ξεδιπλώνει το μεγαλύτερο επενδυτικό πρόγραμμα στην ιστορία της, επενδύοντας συνολικά δύο δισεκατομμύρια ευρώ στην ανάπτυξη ηλεκτροκίνητων μοντέλων και τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου οικοσυστήματος για νέες λύσεις κινητικότητας, μέχρι το 2021.

Με την εισαγωγή του ENYAQ iV, η SKODA συνεχίζει με την εκστρατεία ηλεκτροκίνησής της, η οποία ξεκίνησε στα τέλη του 2019 με το CITIGOe iV και το SUPERB iV. Στο πλαίσιο της στρατηγικής της μάρκας, προγραμματίζεται να παρουσιαστούν περισσότερα από 10 ηλεκτροκίνητα μοντέλα iV μεταξύ του 2019 και του τέλους του 2022.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου μοντέλου, έστω ακόμα με καμουφλάζ, σηματοδοτεί επίσης την έναρξη των προπωλήσεων. Η παραγωγή θα ξεκινήσει στο τέλος του έτους ενώ η έναρξη πωλήσεων του SKODA ENYAQ iV θα ξεκινήσει τις αρχές του 2021. Η «Founder’s Edition», που είναι εξοπλισμένη με ειδικά χαρακτηριστικά και ιδιαίτερη εμφάνιση, θα περιοριστεί σε 1.895 μονάδες, φόρος τιμής στο έτος ίδρυσης της εταιρείας, πριν από 125 χρόνια.

Είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής της μάρκας που βασίζεται στη μεταβλητή πλατφόρμα ηλεκτροκίνητων οχημάτων MEB του Volkswagen Group. Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV θα κατασκευάζεται στο κεντρικό εργοστάσιο της SKODA AUTO στη Mladá Boleslav, ενώ παράλληλα είναι το πρώτο όχημα του Volkswagen Group στην Ευρώπη, που βασίζεται στην MEB και παράγεται εκτός Γερμανίας.

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της SKODA, έχει μήκος 4,648 μ., πλάτος 1,877 μ. και ύψος 1,618 μ. Το μεταξόνιο είναι 2,765 μ. ενώ η χωρητικότητα αποσκευών 585 λίτρα. Το κατώφλι φόρτωσης, το οποίο έχει ρυθμιστεί χαμηλά για ένα SUV, επιτρέπει την εύκολη φόρτωση, ακόμη και για βαριά ή ογκώδη αντικείμενα.

Καμουφλαρισμένο το αμιγώς ηλεκτρικό SUV ENYAQ Iv

πέντε διαφορετικές παραλλαγές ισχύος και τρία μεγέθη μπαταριών προσφέρουν διασκεδαστική αλλά αειφόρο οδήγηση. Ανάλογα με την επιλεγμένη έκδοση, η κίνηση μεταδίδεται είτε στους πίσω τροχούς είτε και στους τέσσερις. Χάρη στις εξαιρετικά αποδοτικές μπαταρίες, τα ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης και την αεροδυναμική που είναι εξαιρετική για ένα SUV (Cd από 0,27), το SKODA ENYAQ iV θα έχει αυτονομία έως και 500 χλμ. στον κύκλο WLTP.

Το βασικό μοντέλο είναι το SKODA ENYAQ iV 50. Η μπαταρία ιόντων λιθίου έχει ονομαστική χωρητικότητα 55 kWh (καθαρή χωρητικότητα: 52 kWh). Ο πίσω ηλεκτροκινητήρας έχει ισχύ 109 kW ( 148 ίππους), προσφέροντας μέγιστη αυτονομία έως και 340 χλμ. Αυτή αυξάνεται μέχρι τα 390 χλμ. στο ENYAQ iV 60 των 132 kW ( 179 ίππους), εξοπλισμένο με μπαταρία 62 kWh (καθαρή: 58 kWh). Το ENYAQ iV 80 με μετάδοση κίνησης στους πίσω τροχούς παράγει 150 kW ( 204 ίππους), έχει τη μεγαλύτερη αυτονομία έως και 500 χλμ. στον κύκλο WLTP. Η μπαταρία του των 82 kWh (καθαρή: 77 kWh) χρησιμοποιείται επίσης από τις δύο εκδόσεις που είναι εφοδιασμένες με ένα δεύτερο ηλεκτρικό κινητήρα, τοποθετημένο εμπρός και συνεπώς με κίνηση σε όλους τους τροχούς: τα ENYAQ iV 80X και ENYAQ iV vRS, τα οποία παράγουν 195 kW ( 265 ίππους) και 225 kW ( 306 ίππους) αντίστοιχα. Το κορυφαίο μοντέλο της γκάμας επιταχύνει από 0 έως 100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,2 δευτερόλεπτα και έχει μέγιστη ταχύτητα 180 χλμ./ώρα. Η μέγιστη αυτονομία και των δύο τετρακίνητων εκδόσεων φτάνει μέχρι τα 460 χλμ..

Το SKODA ENYAQ iV μπορεί να φορτιστεί με τρεις διαφορετικούς τρόπους: από συμβατική υποδοχή 230 Volt οικιακής πρίζας με έξοδο εναλλασσόμενου ρεύματος 2,3 kW, από Wall Box ισχύος έως και 11 kW (φόρτιση 6-8 ώρες, ανάλογα με το μέγεθος της μπαταρίας) και από σταθμούς γρήγορης φόρτισης DC με ισχύ φόρτισης 125 kW (10% - 80% σε μόλις 40 λεπτά).

Το καινοτόμο και ευρύχωρο εσωτερικό του, προσφέρει επίσης υπερσύγχρονες λύσεις συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας, έχοντας κεντρική οθόνη 13 ιντσών που μοιάζει να αιωρείται στο χώρο και, εάν είναι επιθυμητό, ​​ένα head-up display επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality). Μια μόνιμη σύνδεση στο διαδίκτυο εξασφαλίζει ότι όλες οι εφαρμογές είναι πάντα ενημερωμένες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ