ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ιδού το ολοκαίνουργιο Hyundai i10

Ιδού το ολοκαίνουργιο Hyundai i10

Με δυναμικό σχεδιασμό, ολοκληρωμένη συνδεσιμότητα και πακέτο ασφάλειας SmartSense.

Την ερχόμενη εβδομάδα, στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, πρόκειται να κάνει την εμφάνισή του το νέο Hyundai i10, ακριβώς 11 χρόνια μετά το πρώτο του λανσάρισμα στην αγορά, αντικαθιστώντας το Atos.

Όπως και η προηγούμενη γενιά του μοντέλου, το εντελώς νέο i10 σχεδιάστηκε, αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε στην Ευρώπη και για τη μάρκα αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο, καθώς τη βοήθησε απίστευτα στην ανάπτυξή της στη γηραιά ήπειρο, με τον σκληρό ανταγωνισμό.

Σχεδιαστικά, έγινε πιο δυναμικό, πιο νεανικό, πιο unisex, με χαμηλωμένη κατά 2 εκ. οροφή και μακρύτερο κατά επίσης 2 εκ. Στα 3,67 μ. μήκος, 1,68 μ. πλάτος και 1,48 μ. ύψος, ξεχωρίζει για τη μεγάλη μπροστινή μάσκα, που ενσωματώνει τα στρογγυλά φώτα ημέρας LED. Στο πλάι, το σκαλισμένο κάτω τμήμα στις πόρτες και το ανασηκωμένο πίσω τμήμα των παραθύρων, τονίζουν περισσότερο τον σπορτίφ χαρακτήρα, ενώ πίσω ο ανασηκωμένος προφυλακτήρας και η αεροτομή ψηλά, συνθέτουν μια συμπαγή σχεδίαση.

Ιδού το ολοκαίνουργιο Hyundai i10

Θα προσφέρεται με 10 εξωτερικά χρώματα και συνολικά 22 εξωτερικούς συνδυασμούς, καθώς για πρώτη φορά εισάγεται η διχρωμία στην οροφή.

Εντελώς νέο και στην καμπίνα, με ψηλά μεγάλη οθόνη αφής, αεραγωγούς που προεξέχουν ελαφρώς, ταμπλό δύο επιπέδων, τριάκτινο πολυλειτουργικό τιμόνι και επιπλέον ανοικτό χώρο αποθήκευσης πάνω από το ντουλαπάκι του συνοδηγού. Καλύτερα οπτικά τα καθίσματα, που μάλλον θα προσφέρουν καλύτερη στήριξη, κάτι που θα διαπιστώσουμε οδηγώντας το.

Θα προσφέρεται με 4 ή 5 θέσεις (2,425 μ. μεταξόνιο), με 252 λίτρα χώρο αποσκευών και με κάμερα οπισθοπορείας, η οποία έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους οδηγούς κατά τη στάθμευση. Όταν επιλέγεται η αντίστροφη ρύθμιση, οι οδηγοί μπορούν να δουν πού πηγαίνουν στην οθόνη στο κεντρικό ταμπλό.

Ιδού το ολοκαίνουργιο Hyundai i10

Σε επίπεδο συνδεσιμότητας, όλες οι λειτουργίες προηγμένης τεχνολογίας ενσωματώνονται στην έγχρωμη οθόνη αφής οκτώ ιντσών (Apple CarPlay και Android Auto). Διαθέτει και ασύρματη φόρτιση, για συμβατά smartphone τους θα εξαντληθεί σε μεγάλο ταξίδι. Προαιρετικά, προσφέρεται και η πλατφόρμα Connected Car, με την πλήρως εξοπλισμένη τηλεματική της Bluelink, που προσφέρει σημαντικά οφέλη στους οδηγούς όσον αφορά την ασφάλεια και τον έλεγχο, καθώς και τη συνδεσιμότητα μέσω μιας εφαρμογής. Επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν σημεία ενδιαφέροντος (POI) και να στέλνουν τα αποτελέσματα αναζήτησης απευθείας στη δορυφορική πλοήγηση του αυτοκινήτου, πράγμα που σημαίνει ότι έχει ρυθμιστεί ακόμα και πριν μπει στο αυτοκίνητο. Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν το "Find My Car", το οποίο επιτρέπει στους οδηγούς να εντοπίζουν εύκολα το όχημά τους ή να αναζητούν πρατήρια καυσίμων.

Στον τομέα της ασφάλειας, το νέο Hyundai i10 φέρει το πακέτο SmartSense, με σύστημα Forward Collision-Avoidance Assist, το οποίο ανιχνεύει την κίνηση οχημάτων και πεζών μπροστά από το όχημα. Διαθέτει και High Beam Assist (HBA), για αυτόματη εναλλαγή μεταξύ μεσαίας και μεγάλης σκάλας φωτισμού. Εφοδιάζεται και με Lane Keep Assist System (LKAS) - σε διατηρεί στη λωρίδα κυκλοφορίας σου, Driver Attention Warning (DAW) – προειδοποίηση οδηγού σε κόπωση και Intelligent Speed Limit Warning (ISLW) – περιοριστή ταχύτητας.

Ιδού το ολοκαίνουργιο Hyundai i10

Με το λανσάρισμά του, εντός του φθινοπώρου, θα διατίθεται με δύο κινητήρες: έναν τρικύλινδρο ατμοσφαιρικό MPi 1.0 lt - 67 hp με 96 Nm ροπής καθώς και με έναν τετρακύλινδρο, επίσης ατμοσφαιρικό MPi 1.2 lt - 84 hp με ροπή 118 Nm. Και οι δύο κινητήρες διατίθενται με δύο επιλογές μετάδοσης, με μηχανικό κιβώτιο πέντε ταχυτήτων και αυτόματο κιβώτιο, επίσης πέντε ταχυτήτων (AMT) που αυξάνει την απόδοση χάρη στο μικρότερο βάρος και τη μειωμένη τριβή.

Στάνται και το Idle Stop and Go (ISG), που συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου, των χαμηλότερων εκπομπών CO2 και της μεγαλύτερης απόδοσης. Στην εξοικονόμηση καυσίμου βοηθά και η βελτιωμένη η αεροδυναμική, με συντελεστή οπισθέλκουσας σε 0,31 από 0,32.

Εξάλλου, θα προσφέρεται και το πακέτο εξοπλισμού ECO, το οποίο περιλαμβάνει διαφορετική σχέση μετάδοσης, τέσσερα καθίσματα και ζάντες 14 ιντσών για βελτιστοποιημένη απόδοση.

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ