ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ήρθε με πολλές περγαμηνές το Volvo XC40

Ήρθε με πολλές περγαμηνές το Volvo XC40

Η Volvo κατέκτησε τον τίτλο για το αυτοκίνητο της χρονιάς 2018 για το Volvo XC40.

Για πρώτη φορά η Volvo, με το ολοκαίνουργιο XC40, κατακτά αυτή τη διάκριση, διότι δημιούργησε ένα αυτοκίνητο στην πολύ ανταγωνιστική κατηγορία των συμπαγών SUV, που να περικλείει όλη την σύγχρονη τεχνολογία της σουηδικής μάρκας, που ήδη διαθέτουν τα μεγαλύτερα μοντέλα της, XC60 και XC90.

Κι όλα αυτά με τιμές που ξεκινούν από τα 30.713 ευρώ, για τις εκδόσεις με τον κινητήρα βενζίνης Τ3 των 1.5 lt - 156 hp. Αυτό το μοτέρ θα είναι διαθέσιμο από τον Μάιο στην Ελλάδα, ωστόσο παραγγελίες λαμβάνονται.

Πηγαίνοντας στη Μονεμβασιά, οδήγησα για περίπου 800 χλμ. τη δίλιτρη έκδοση πετρελαίου D3 των 150 ίππων, με τις τιμές να ξεκινούν από 35.194 ευρώ. Αυτό που διαπίστωσα, είναι ότι το αυτοκίνητο κινείται υποδειγματικά στον αυτοκινητόδρομο. Το μοτέρ δεν ακούγεται κυριολεκτικά, ακόμα κι όταν το ζορίσεις, γεγονός που έχει να κάνει αφενός με τη λειτουργία του και αφετέρου με την εξαιρετική ηχομόνωση.

Ήρθε με πολλές περγαμηνές το Volvo XC40

Η έκδοση που οδήγησα είχε τετρακίνηση (AWD) και αυτόματο κιβώτιο Geartronic, 8 σχέσεων, το χαρακτηριστικό του οποίου είναι ότι έχει και χειροκίνητες αλλαγές αλλά δεξιά αριστερά και όχι πάνω κάτω, όπως τα άλλα κιβώτια του είδους. Για να πάρω μια γεύση από τις εκτός δρόμου δυνατότητες, κινήθηκα σε πολύ δύσβατο, ορεινό χωματόδρομο.

Όλες οι ανωμαλίες του εδάφους περνούν απαρατήρητες, συνέπεια της απορροφητικής ανάρτησης, μολονότι τα ελαστικά ήταν ασφάλτινα. Περιττές κλίσεις δεν υπήρχαν και αυτό καταγράφεται στα θετικά.

Το XC40 είναι το πρώτο Volvo που βασίζεται σε νέα πλατφόρμα και ενσωματώνει πρωτοποριακές τεχνολογίες, όπως η ενεργή υποβοήθηση στο σύστημα διεύθυνσης. Στα συστήματα ασφαλείας περιλαμβάνει: αποφυγής εμπρόσθιων συγκρούσεων City Safety τελευταίας γενιάς, αποφυγής εκτροπής από το δρόμο Run-Off Road Mitigation και αποφυγής συγκρούσεων με οχήματα που κινούνται στο αντίθετο ρεύμα Oncoming Lane Mitigation. Διατίθεται και με κινητήρες πετρελαίου 2.0 lt – 190 hp (D4) και βενζίνης 2.0 lt – 247 hp (Τ5)...

www.driveandtravel.gr

.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ