ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ηρθε η ηλεκτρική Vespa με 100 χλμ. αυτονομία

Ηρθε η ηλεκτρική Vespa με 100 χλμ. αυτονομία

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, ολοένα και περισσότερες επιλογές υπάρχουν. Πλέον, στην Ελλάδα εισάγεται και η ηλεκτρική Vespa, στη νέα έκδοση με βελτιωμένες επιδόσεις και τελική ταχύτητα 70 χλμ./ώρα.

Η Vespa Elettrica, μέσω του RIDING MODE που βρίσκεται στο δεξί χειριστήριο, σε λειτουργία ECO mode, με περιορισμένη ταχύτητα 45 χλμ./ώρα, προσφέρει αυτονομία που φτάνει έως και 100 χλμ., ενώ σε λειτουργία Power η αυτονομία φτάνει τα 70 χλμ.

Σχεδιαστικά, η νέα έκδοση ξεχωρίζει από συγκεκριμένες στυλιστικές λεπτομέρειες: το ελατήριο του εμπρόσθιου αμορτισέρ είναι βαμμένο σε κόκκινο χρώμα, όπως και οι ρίγες στο κάλυμμα του ηλεκτροκινητήρα και το λογότυπο ‘Elettrica’.

Επίσης, ο ηλεκτροκινητήρας, με δυνατότητα παραγωγής συνεχούς ισχύος 3,6 kW και μέγιστης ισχύος 4 kW, χαρίζει ροπή που ξεπερνά τα 200 Nm και προσφέρει ανώτερες επιδόσεις από ένα παραδοσιακό σκούτερ 50 κ.εκ. Ειδικά η επιτάχυνση και η δύναμη στις ανηφόρες επωφελούνται από την τυπική ζωηρή απόδοση των ηλεκτροκινητήρων.

Ηρθε η ηλεκτρική Vespa με 100 χλμ. αυτονομία
MATTIA NEGRINI

Με εντελώς αθόρυβη λειτουργία, η σύγχρονη μπαταρία ιόντων λιθίου έχει αποδοτικό Σύστημα Ανάκτησης Ενέργειας - KERS (Kinetic Energy Recovery System), το οποίο τη φορτίζει κατά τις επιβραδύνσεις, ενώ για μια πλήρη φόρτιση είναι 4 ώρες (με τάση 220 V).

Εξάλλου, η Vespa Elettrica διαθέτει σύστημα πολυμέσων που συνδέει το smartphone με το όχημα και ψηφιακό πίνακα οργάνων με έγχρωμη οθόνη TFT 4.3 ιντσών.

Οι τιμές της Vespa Elettrica των 45 χλμ./ώρα είναι 6.390 ευρώ και των 70 χλμ./ώρα είναι 6.590 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ