Ηλεκτρικό σκούτερ Daytona F5 με μεγάλους τροχούς

Κατατάσσεται στην κατηγορία Α1, αντίστοιχη της κατηγορίας των 125 κ.εκ. και χαρίζει αυτονομία κίνησης έως 87 χλμ.

Μία ακόμα πρόταση στα ηλεκτρικά μοτό, έρχεται να προστεθεί σε μια λίστα που ολοένα και αυξάνεται. Συγκεκριμένα, το νέο F5 της Daytona, πλασάρεται στα λεγόμενα σκούτερ με μεγάλους τροχούς, μια κατηγορία ιδιαίτερα δημοφιλής στην ελληνική αγορά.

Το F5, εντάσσεται στην κατηγορία Α1 (αντίστοιχη της κατηγορίας των 125 κε.κ.) και φέρει ένα μοναδικό κινητήρα 3.000 Watt, ισχύος 4,9 ίππων (στιγμιαία απόδοση), με 42,5 Nm μέγιστη ροπή. Είναι τοποθετημένος στον πίσω τροχό, αλλά στην αριστερή πλευρά του ψαλιδιού, με σαφές πλεονέκτημα έναντι των κινητήρων που αποτελούν παράλληλα και ζάντα του οχήματος.

Επιπλέον, χάριν του συστήματος μετάδοσης κίνησης, απαιτείται λιγότερη ενέργεια κατά την εκκίνηση του σκούτερ και κατά συνέπεια προκαλείται μικρότερη φθορά της μπαταρίας με την πάροδο του χρόνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διάρκεια ζωής των μπαταριών του F5, φτάσουν τους 1.100 κύκλους πλήρους φόρτισης.

 

Η κατανάλωση ρεύματος ανέρχεται σε 3,8 kWh / 100 χλμ., και άρα χρειάζεται για να κινηθεί 0,39 ευρώ / 100 χλμ. (νυκτερινή χρέωση ΔΕΗ) ή 0,61 ευρώ / 100 χλμ. (ημερήσια χρέωση). Οι δε μπαταρίες λιθίου χωρητικότητας 42Ah, χαρίζουν αυτονομία 87χλμ.

Ο φορτιστής 10Α του F5, μπορεί να φορτίσει πλήρως τη μια μπαταρία 21Ah σε μόλις 2,5 ώρες, και περίπου σε 5 ώρες και τις δύο. Οι μπαταρίες έχουν 6 συστήματα ασφαλούς λειτουργίας, οι οποίες βεβαιώνουν την μακροζωία τους και την αξιοπιστία τους.

Σχεδιαστικά, έχει επίπεδο πάτωμα και ευρύχωρη διπλή σέλα με αρκετό χώρο για αναβάτη και συνεπιβάτη (ελαφρώς υπερυψωμένη σέλα).

 

Οι μεγάλοι τροχοί 16 ιντσών μπροστά και 14 ιντσών πίσω, συμβάλουν στη σταθερότητα κατά την οδήγηση και την απορρόφηση των ατελειών στους δρόμους, φέρει τηλεσκοπικό πιρούνι εμπρός και πίσω με διπλά ενισχυμένα αμορτισέρ, ρυθμιζόμενα ως προς την προφόρτιση του ελατηρίου, και επιλογή λειτουργίας όπισθεν (Reverse mode), όπου με τη βοήθεια ενός κουμπιού, τίθεται σε λειτουργία η όπισθεν και ο αναβάτης μπορεί εύκολα να πραγματοποιήσει επιτόπιους ελιγμούς χωρίς να χρειαστεί να σπρώξει το σκούτερ προς τα πίσω. Με την ενεργοποίηση της λειτουργίας όπισθεν ανάβουν παράλληλα και τα alarm, για την ειδοποίηση των υπόλοιπων οχημάτων στο δρόμο.

Στον βασικό εξοπλισμό του F5, περιλαμβάνονται το κεντρικό και πλαϊνό σταντ, επιτρέποντας τη γρήγορη και αβίαστη στήριξη του σκούτερ, οθόνη LCD με αναλογικό ταχύμετρο, χειρολαβές με ενσωματωμένη σχάρα για τοποθέτηση βαλίτσας ενώ στο πίσω τμήμα, ο φωτισμός είναι τεχνολογίας LED, σε φανάρι και φλας.

 

Ως προς το αποτελεσματικό φρενάρισμα, υπάρχουν μεγάλα δισκόφρενα διαμέτρου 210 χλστ. και 190 χλστ., εμπρός και πίσω, αντίστοιχα, με το εμπρός φρένο να είναι εξοπλισμένο με δαγκάνα διπλού εμβόλου και σωληνάκια υψηλής πίεσης CBS για καλύτερη αίσθηση και ανταπόκριση.

Το F5 κοστίζει 2.990 ευρώ, καλύπτεται με δύο χρόνια εγγύηση και η αγορά του μπορεί να επιδοτηθεί μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος «Κινούμαι Ηλεκτρικά». 
SHARE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK

 

HIGHLIGHTS

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ 1114 ή 210 923777.

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ 1114 ή 210 923777.