ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ηλεκτρικό Skoda CITIGOe iV για να το μοιράζεσαι με άλλους

Ηλεκτρικό Skoda CITIGOe iV για να το μοιράζεσαι με άλλους

Δημότες και επισκέπτες του δήμου, θα μπορούν με πολύ χαμηλή χρέωση να χρησιμοποιούν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις τους.

Η ηλεκτροκίνηση αποκτά ευρύτερες διαστάσεις. Κι ενώ η αγορά ηλεκτρικών οχημάτων στη χώρα μας, βρίσκεται σε εξέλιξη και μάλιστα με επιδότηση, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις (κόστος οχήματος), για ιδιώτες, επαγγελματίες ταξί και εταιρείες, αναμένουμε να προχωρήσουν κι άλλες διαδικασίες χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων.

Μια από αυτές είναι η μίσθωση ηλεκτρικών οχημάτων, για την οποία η AVIS είχε εξαγγείλει, προ κορονοϊού, ότι θα την εφαρμόσει πιλοτικά.

Μία άλλη διαδικασία, είναι η κοινοχρησία, το λεγόμενο car sharing, που η αλήθεια είναι ότι σε επίπεδο αυτοκινήτου δεν έχει προχωρήσει. Μόνο με τα ηλεκτρικά πατίνια το έχουμε δει να εφαρμόζεται.

Ο Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, σκοπεύει να πρωτοπορήσει προς αυτή τη κατεύθυνση, καθώς αποκτώντας ένα αμιγώς ηλεκτρικό Skoda CITIGOe Iv και τοποθετώντας 10 φορτιστές σε περιοχές του δήμου, θα δίνει τη δυνατότητα στους δημότες αλλά και επισκέπτες του δήμου, να μπορούν με πολύ χαμηλή χρέωση να χρησιμοποιούν το όχημα για τις αστικές τους μετακινήσεις.

Ηλεκτρικό Skoda CITIGOe iV για να το μοιράζεσαι με άλλους

Το CITIGOe iV, το πρώτο ηλεκτρικό Skoda ευρείας παραγωγής. Το τετράθυρο μοντέλο, με σχετικά εξωτερικές διαστάσεις (μήκος 3,597 μ. και πλάτος 1,645 μ.), χωρά τέσσερις επιβάτες με 250 λίτρα διαθέσιμο όγκο αποσκευών. Εφοδιάζεται με μπαταρία ιόντων λιθίου 36,8 kWh, προσφέροντας ονομαστική αυτονομία έως 265 χιλιόμετρα. Με προτεινόμενη λιανική τιμή 22.300 ευρώ, η οποία με το πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών αυτοκινήτων διαμορφώνεται στα 18.703 ευρώ, είναι το φθηνότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της ελληνικής αγοράς, αυτή τη στιγμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ