Ηλεκτρικό Ducato 100%

Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, 5 Ιουνίου, διάλεξε και η Fiat για να δείξει μια ακόμη πτυχή του περιβαλλοντικού της χαρακτήρα.

Η μεταστροφή, όλων των κατασκευαστών αυτοκινήτων, προς την ηλεκτροκίνηση, είναι πλέον γεγονός και από την πλευρά της Fiat έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου.

Κι ενώ αναμένουμε το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό 500αράκι, μόλις παρουσίασε την πρώτη της, αμιγώς ηλεκτρική επαγγελματική πρόταση, το E-Ducato, που έρχεται να συμπληρώσει τη γκάμα του επί σχεδόν 40 χρόνια best seller της μοντέλου της στα επαγγελματικά, πλάι στην έκδοση Ducato CNG (φυσικό αέριο).

Για να σηματοδοτήσει το ξεκίνημα της νέας, ηλεκτρικής εποχής, το Κέντρο Σχεδιασμού της Fiat Chrysler Automobiles δημιούργησε ένα νέο λογότυπο, με το γράμμα «Ε» σε μπλε χρώμα που συμβολίζει την καινοτομία και το γράμμα “D” από τη λέξη Ducato, σε ασημένιο χρώμα που συμβολίζει το δυνατό χαρακτήρα και τη μακρά επιτυχημένη πορεία του μοντέλου.

Το E-Ducato δοκιμάστηκε σε 50 εκατομμύρια χιλιόμετρα διαδρομών και με δεδομένα από 28.000 διασυνδεδεμένα επαγγελματικά οχήματα, προκειμένου να διαπιστωθεί η αξιοπιστία του μοντέλου.

Οσον αφορά την ισχύ, ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 90kW (120 ίππους) και 280Nm ροπής, ενώ θα προσφέρεται με επιλογή μεγέθους μπαταρίας, από 47 έως 79 kWh, χαρίζοντας αυτονομία από 200 έως 330 χιλιόμετρα. Η δε τελική ταχύτητα του E-Ducato, περιορίζεται στα 100 χλμ./ώρα.

Παράλληλα, μέσω του συστήματος πολυμέσων του οχήματος ο οδηγός μπορεί να ελέγχει όλες τις παραμέτρους του αυτοκινήτου, να επιλέγει το πρόγραμμα λειτουργίας (π.χ. για μέγιστη αυτονομία ή μέγιστη ισχύ), αλλά και να ελέγχει το αυτοκίνητο κατά τις ώρες στάθμευσης/φόρτισης ενεργοποιώντας π.χ. το σύστημα κλιματισμού από απόσταση.

Εξαιρετικά σημαντικό είναι ότι το αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης δεν μειώνει στο ελάχιστο τις μεταφορικές δυνατότητες του μοντέλου, το οποίο συνεχίζει να προσφέρει την μεγαλύτερη ευρυχωρία στην κατηγορία με όγκο από 10 έως 17 κυβικά μέτρα. Αντίστοιχα ανεπηρέαστο παραμένει και το ωφέλιμο φορτία στα 1.950 κιλά.

 
SHARE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK

 

HIGHLIGHTS

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ 1114 ή 210 923777.

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ 1114 ή 210 923777.