ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ηλεκτρικά μοντέλα λανσάρει η PEUGEOT

Ηλεκτρικά μοντέλα λανσάρει η PEUGEOT
NICOLAS ZWICKEL

Η γαλλική εταιρεία εξελίσσει μία νέα γενιά ηλεκτροκίνητων σπορ μοντέλων. Η Peugeot, με ιστορία 208 ετών, προσεγγίζει την ενεργειακή μετάβαση με ιδιαίτερη σοβαρότητα.

Στις αρχές Οκτωβρίου, η Peugeot παρουσίασε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού τη νέα γενιά Plug-in HYBRID μοντέλων, που αποτελεί μέρος της στρατηγικής εξηλεκτρισμού των μοντέλων της.

Λίγες ημέρες μετά, η Peugeot ανακοινώνει την εξέλιξη μίας νέας γκάμας ηλεκτροκίνητων σπορ μοντέλων τα οποία πρόκειται να κυκλοφορήσουν από το 2020. Μάλιστα, η γαλλική μάρκα πρόκειται να επικεντρωθεί στην εξέλιξη αυτών των νέων οχημάτων, για αυτό και αποφάσισε να αποσυρθεί από το πρωτάθλημα RallyCross (WRX) στο τέλος του 2018, εκτιμώντας ότι η εξέλιξη των συγκεκριμένων αγώνων σε αυτή την κατεύθυνση είναι αβέβαιη.

Η Peugeot, με ιστορία 208 ετών, προσεγγίζει αυτή την ενεργειακή μετάβαση με ιδιαίτερη σοβαρότητα. Το νέο Peugeot 3008 HYBRID4 και τα νέα 508 σεντάν και SW HYBRID που παρουσιάστηκαν στην έκθεση του Παρισιού, καταδεικνύουν τη μεταστροφή της PEUGEOT καθώς και την επιταχυνόμενη μετάβασή της προς τον εξηλεκτρισμό όλων των νέων μοντέλων της, αρχής γενομένης από το 2019 και από το 2020 θα προσφέρει μια σειρά από ηλεκτροκίνητα σπορ μοντέλα, υψηλών επιδόσεων και χαμηλών εκπομπών ρύπων.

Οι ηλεκτροκίνητες αυτές σπορ εκδόσεις θα εξελιχθούν σε συνεργασία με τις αγωνιστικές ομάδες της Peugeot Sport και θα απαντούν στην πρόκληση για ακόμα μεγαλύτερο περιορισμό των εκπομπών του CO2, βάσει των οδηγιών που δόθηκαν στις αυτοκινητοβιομηχανίες από τους σχετικούς Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ