ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Volvo μεταφέρει με τρένα αντί με φορτηγά τα αυτοκίνητα

Η Volvo μεταφέρει με τρένα αντί με φορτηγά τα αυτοκίνητα

Η Volvo αποφάσισε να βρει έναν διαφορετικό τρόπο για να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα αφού μεταφέρει τα αυτοκίνητά της με τρένα αντί για φορτηγά.

Μια ακόμη ενέργεια της Volvo έρχεται πιο κοντά στις φιλοδοξίες της, για να περιορίσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και να καταστεί κλιματικά ουδέτερη (σε άνθρακα) έως το 2040.

Σύμφωνα με το σχέδιο, η εταιρεία στοχεύει να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα ανά αυτοκίνητο σε όλο τον κύκλο ζωής κατά 40%, μεταξύ 2018 και 2025. Αυτό προϋποθέτει μείωση 25% στις λειτουργικές εκπομπές, συμπεριλαμβανομένων των μεταφορών. Το πλάνο 2025 είναι ένα απτό βήμα προς το στόχο της Volvo Cars να γίνει μια κλιματικά ουδέτερη εταιρεία έως το 2040.

Προκειμένου να μειώσει σημαντικά τις εκπομπές CO2 στο δίκτυο μεταφοράς των προϊόντων της, από τα εργοστάσια στους τερματικούς σταθμούς, χρησιμοποιεί τρένα αντί για φορτηγά.

Ιδιαίτερα σε ευρωπαϊκές αγορές όπου τα φορτηγά είναι ακόμη ευρέως διαδεδομένα για τη μεταφορά νέων αυτοκινήτων προς τους επίσημους διανομείς, η σουηδική εταιρεία είναι σε τροχιά μείωσης των εκπομπών ρύπων, χάρη στην σταδιακή αντικατάσταση των φορτηγών με μέσα σταθερής τροχιάς.

Για παράδειγμα, όσον αφορά τη διαδρομή ανάμεσα στο εργοστάσιό της στη Γάνδη του Βελγίου και σε έναν σταθμό διανομής στη βόρειο Ιταλία, το πέρασμα στη σιδηροδρομική μεταφορά μείωσε τις εκπομπές CO2 κατά σχεδόν 75%. Σε άλλη διαδρομή, από τη Γάνδη σε έναν δεύτερο σταθμό στην Αυστρία, μετά το πέρασμα στις σιδηροδρομικές μεταφορές οι εκπομπές μειώθηκαν κατά περίπου 50%.

Η Volvo Cars επεκτείνει επίσης τη χρήση σιδηροδρομικών μεταφορών σε ευρύτερη κλίμακα, στην Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το κλιματικό σχέδιο δράσης της Volvo Cars αντιπροσωπεύει ένα από τα πιο φιλόδοξα πλάνα σήμερα στην αυτοκινητοβιομηχανία. Περιλαμβάνει απτές δράσεις εναρμονισμένες με την παγκόσμια συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα του 2015, η οποία στοχεύει στον περιορισμό της ανόδου της παγκόσμιας θερμοκρασίας σε ενάμιση βαθμό Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα.

Οι φιλοδοξίες της Volvo Cars για το 2040 υπερβαίνουν την εκπλήρωση του στόχου για τις εκπομπές ρύπων “στην εξάτμιση”, μέσω του πλήρους εξηλεκτρισμού της γκάμας της, καθώς η εταιρεία αντιλαμβάνεται ότι η ηλεκτροκίνηση δεν είναι αρκετή για να μειωθεί η επίπτωσή της στο περιβάλλον. Για αυτό το λόγο, επεξεργάζεται τρόπους για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα σε όλες τις δραστηριότητές της: στο δίκτυο παραγωγής της, στις ευρύτερες λειτουργίες της, στην εφοδιαστική αλυσίδα, αλλά και σε επίπεδο ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης υλικών.

Οι στόχοι της σουηδικής εταιρείας για την ηλεκτροκίνηση αντανακλώνται στην εντελώς νέα σειρά Recharge που παρουσιάστηκε πρόσφατα. Η ονομασία Recharge περιγράφει όλα τα αυτοκίνητα της Volvo που φορτίζονται, έχοντας αμιγώς ηλεκτρικό ή plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης. Η σειρά Recharge στοχεύει στο να ενισχύσει περαιτέρω τις πωλήσεις των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων της Volvo Cars και να ενθαρρύνει, μέσω της παροχής κινήτρων, τους οδηγούς plug-in υβριδικών μοντέλων να χρησιμοποιούν το πρόγραμμα Pure όσο το δυνατόν περισσότερο…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ