ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η τριπλέτα των SUV της SEAT βγήκε βόλτα στη Βαρκελώνη

Η τριπλέτα των SUV της SEAT βγήκε βόλτα στη Βαρκελώνη
JOAN MONFORT

Εξοπλισμένη με την τελευταία τεχνολογία συνδεσιμότητας και συστήματα υποβοήθησης οδήγησης είναι η τριπλέτα των SUV της SEAT, η οποία παρουσιάστηκε στη Βαρκελώνη.

Με την πρόσφατη προσθήκη του μεγάλου Tarraco, ολοκληρώθηκε η γκάμα των SUV της ισπανικής μάρκας, που διαθέτει το μικρό Arona και το μεσαίο Ateca. Προ ημερών και τα τρία μοντέλα βγήκαν βόλτα στη Βαρκελώνη, εκεί που χτυπά η καρδιά της Seat

- Σχεδιασμένα στη Βαρκελώνη: Στην περίπτωση των μοντέλων SEAT, όλα έχουν κοινή προέλευση - τη Βαρκελώνη.

- Κινητήρες για όλες τις ανάγκες: με απόδοση που κυμαίνεται από τους 95 ίππους του Arona έως τους 190 ίππους του Tarraco, τα τρία SUV προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία κινητήρων. Επιπλέον, το Arona είναι το πρώτο μοντέλο στην κατηγορία του που προσφέρει έναν κινητήρα συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG), ενώ το Tarraco θα λανσάρει αργότερα μια έκδοση Plug-in Hybrid.

- Ασφάλεια, κορυφαία προτεραιότητα: Assist Jam Traffic Assist, Lane Assist, προσαρμοστικό cruise control ACC, λειτουργία πέδησης έκτακτης ανάγκης... Αυτά είναι μερικά από τα τελευταία συστήματα ασφαλείας που είναι ενσωματωμένα στα SUV της SEAT και δείχνουν τη δέσμευση της μάρκας να δώσει προτεραιότητα την ασφάλεια και την ευκολότερη οδήγηση. Επιπλέον, το Tarraco διαθέτει συστήματα αναγνώρισης πεζών και ποδηλάτων.

- Συνδεδεμένο με το μέλλον: για το 28% των ανθρώπων που αγοράζουν ένα αυτοκίνητο, η συνδεσιμότητα είναι ένα κύριο ζητούμενο. Η SEAT εργάζεται εντατικά για να προσφέρει τις καλύτερες λύσεις και να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ψηφιοποίηση του περιβάλλοντός. Από τη μία πλευρά με το ψηφιακό cockpit και οθόνη 8 ιντσών και από την άλλη, με το Full Link ως βασικό στοιχείο. Αυτό το σύστημα συνδέει ένα smartphone με το αυτοκίνητο μέσω του Apple Car Play, του Android Auto και του Mirror Link για να εγγυάται τη διασύνδεση με ασφάλεια.

- Αποτέλεσμα πωλήσεων: Το 30% των αγοραστών επιλέγει επί του παρόντος ένα αυτοκίνητο που προσφέρει πιο ψηλά θέση οδήγησης, όπως τα SUV. Τα τελευταία πέντε χρόνια, οι πωλήσεις αυτού του είδους οχήματος, έχουν σχεδόν διπλασιαστεί στην Ευρώπη, και αυτή η ανοδική τάση αυξάνεται. Οι πωλήσεις αναμένεται να αυξηθούν κατά 40% μέχρι το 2025, φθάνοντας συνολικά σε 2,8 εκατομμύρια μονάδες. Στην περίπτωση της SEAT, τα SUV έχουν καθοριστική σημασία για την ενίσχυση των πωλήσεων της εταιρείας. Ένα από τα τρία αυτοκίνητα που πωλούνται είναι SUV και τα στοιχεία αυτά θα ενδυναμωθούν με την προσθήκη του Tarraco.

Τρία SUV, γεγονότα και αριθμοί

ATECA

ARONA

TARRACO

Ημερομηνία λανσαρίσματος

2016

2017

2018

Θέσεις

5

5

Εως 7 θέσεις

Μήκος (χιλιοστά)

4363

4138

4735

Κινητήρες

Από 115 hp 1.0 TSI έως 190 hp 2.0 TSI

Από 95 hp 1.0 TSI έως 150 hp 1.5 TSI

Από 150 hp 1.5 TSI έως 190 hp 2.0 TSI και 190 hp 2.0 TDI

Χωρητικότητα (λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα)

Εως 1604

Εως 1280

Εως 1920

Σχεδιασμός

Βαρκελώνη

Βαρκελώνη

Βαρκελώνη

Παραγωγή

Kvasiny (Τσεχική Δημοκρατία)

Martorell (Ισπανία)

Wolfsburg (Γερμανία)


www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ