ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η τελική μορφή του ηλεκτρικού Honda

Η τελική μορφή του ηλεκτρικού Honda

Την ερχόμενη εβδομάδα, η Honda θα αποκαλύψει και επισήμως στο κοινό, από που βλέπετε τώρα. Το πρώτο της ηλεκτρικό όχημα μαζικής παραγωγής, στην τελική του μορφή, μπαίνει στο εργοστάσιο για κατασκευή και θα ξεκινήσει αμέσως τις πωλήσεις.

Το αυτοκίνητο, είναι το επόμενο βήμα προς τη δέσμευση της Honda να ηλεκτροδοτήσει το 100% των ευρωπαϊκών πωλήσεων αυτοκινήτων μέχρι το 2025.

Σχεδιαστικά, είναι λιτό και χρηστικό, προκειμένου το Honda e να καλύψει τις ανάγκες του σύγχρονου αστικού τρόπου ζωής μέσα από άψογα ενσωματωμένες συνδεδεμένες τεχνολογίες και εξαιρετική δυναμική οδήγησης.

Αυτό που ξεχωρίζει εξωτερικά, είναι η αντικατάσταση των παραδοσιακών πλαϊνών καθρεπτών με σύστημα καμερών, παρέχοντας «ζωντανές» εικόνες σε δύο οθόνες των 6 ιντσών μέσα στο όχημα. Η τεχνολογία της κάμερας, η πρώτη στην μικρή κατηγορία οχημάτων, προσφέρει σημαντικά οφέλη για τη φινέτσα, την ασφάλεια και την αεροδυναμική, αλλά θα πρέπει ο οδηγός να τη συνηθίσει.

MASS PRODUCTION HONDA E REVEALED AND SET TO DEBUT AT FRANKFURT
MASS PRODUCTION HONDA E REVEALED AND SET TO DEBUT AT FRANKFURT MASS PRODUCTION HONDA E REVEALED AND SET TO DEBUT AT FRANKFURT

Στο εσωτερικό, "μπαμ" κάνει το ψηφιακό ταμπλό, σε μια μοντέρνα καμπίνα επιβατών με σύγχρονα υλικά. Η μεγαλύτερη περιοχή του ψηφιακού ταμπλό, καταλαμβάνεται από διπλές οθόνες αφής LCD 12,3 ιντσών. Αυτά λειτουργούν ως οι κύριες οθόνες ψυχαγωγίας, παρουσιάζοντας μια σειρά εφαρμογών και συνδεδεμένες υπηρεσίες ψυχαγωγίας που βοηθούν το αυτοκίνητο να ενσωματωθεί άψογα με τον σύγχρονο αστικό τρόπο ζωής του ιδιοκτήτη. Ως αποτέλεσμα, ο οδηγός και οι επιβάτες - είτε το αυτοκίνητο οδηγείται, είτε είναι σταθευμένο και φορτίζεται - μπορούν να απολαμβάνουν την ίδια συνδεσιμότητα και άνεση.

Το Honda e είναι εξοπλισμένο με έναν ηλεκτροκινητήρα υψηλής ισχύος που διατίθεται με δύο εξόδους ισχύος 100 kW (136 hp) ή 113kW (154 hp), και εντυπωσιακή ροπή 315Nm. Η μπαταρία 35,5kWh είναι μία από τις πιο συμπαγείς στην κλάση της, προσφέροντας αυτονομία κίνησης για 220 χλμ., ιδανική για καθημερινή μετακίνηση στην πόλη. Με γρήγορη φόρτιση, το 80% επιτυγχάνεται σε 30 λεπτά. Ο ισχυρός ηλεκτρικός κινητήρας, μεταφέρει την κίνηση στους πίσω τροχούς, χαρίζοντας εξαιρετική επιτάχυνση στα 0-100 χλμ./ώρα σε περίπου 8 δευτερόλεπτα.

MASS PRODUCTION HONDA E REVEALED AND SET TO DEBUT AT FRANKFURT
MASS PRODUCTION HONDA E REVEALED AND SET TO DEBUT AT FRANKFURT MASS PRODUCTION HONDA E REVEALED AND SET TO DEBUT AT FRANKFURT

Σε επίπεδο συνδεδεμένων υπηρεσιών και εφαρμογών μπορούν επίσης να ενεργοποιηθούν χρησιμοποιώντας φωνητικές εντολές για να επικοινωνήσουν με την υπηρεσία Personal Assistant της Honda (τεχνητή νοημοσύνη - AI).

Ο μοναδικός προσωπικός βοηθός της Honda ενεργοποιείται λέγοντας "OK Honda", ακολουθούμενος από την ερώτηση ή την οδηγία. Επίσης, οι επιβάτες ή ο οδηγός, μπορούν να παραμείνουν συνδεδεμένοι στο όχημά τους εξ αποστάσεως, μέσω της εφαρμογής My Honda +.

Η υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας που δρομολογήθηκε αρχικά το 2017 έχει ενημερωθεί για να προσφέρει μια ευρύτερη γκάμα λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένης της εύκολης πλοήγησης, λεπτομερή αναφορά κατάστασης οχήματος, ελέγχου κλιματισμού και παρακολούθησης ασφάλειας και θέσης, από απόσταση. Οι πρόσθετες λειτουργίες που σχετίζονται με το EV περιλαμβάνουν τον έλεγχο φόρτισης της μπαταρίας και την παρακολούθηση εμβέλειας, ενώ ο σταθμός φόρτισης και τα αποτελέσματα αναζήτησης πλοήγησης μπορούν να αποστέλλονται στο αυτοκίνητο από κινητή συσκευή.

Το Honda e διαθέτει και ψηφιακό κλειδί, επιτρέποντας στο αυτοκίνητο να κλειδώνεται και να ξεκλειδώνεται χρησιμοποιώντας μόνο την εφαρμογή από το smartphone…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ