ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Suzuki πηγαίνει στο διάστημα

Η Suzuki πηγαίνει στο διάστημα

Συνεργασία με την εταιρεία σεληνιακής εξερεύνησης, Ιspace inc έκανε η Suzuki και πρόκειται να μεταφέρει την τεχνογνωσία στην εταιρεία Ispace.

Το διάστημα αποτελεί ένα σπουδαίο πεδίο εφαρμογών. Πολλά συστήματα που δοκιμάζονται εκεί, μεταφέρονται και σε γήινες δραστηριότητες, ενώ συμβαίνει και το αντίθετο.

Για παράδειγμα, η Suzuki πρόκειται να μεταφέρει την τεχνογνωσία στην εταιρεία Ispace (αποτελεί τον βασικό επενδυτή της), που εδρεύει στο Τόκιο και υλοποιεί το πρώτο, παγκόσμιο εμπορικό πρόγραμμα εξερεύνησης της Σελήνης.

Η εμπειρία που διαθέτει η Suzuki, είναι χρήσιμη για την ανάπτυξη της διάρθρωσης του διαστημικού σκάφους HAKUTO-R, του μηχανισμού προσεδάφισης και κίνησης του οχήματος του συστήματος απορρόφησης κραδασμών καθώς κι άλλων σημαντικών τμημάτων του κορμού του, στις απαιτητικές συνθήκες του σεληνιακού εδάφους.

Το διαστημικό σκάφος HAKUTO-R πρέπει να είναι μικρό κι ελαφρύ για την καλύτερη μεταφορά και προσεδάφισή του καθώς και για να μειώσει το κόστος εκτόξευσης. Ωστόσο, όταν μειώνεται το μέγεθος και το βάρος, απαιτείται να ληφθούν αρκετά μέτρα για να διατηρηθεί συμπαγής ο κορμός του σκάφους.

Για τον σχεδιασμό των στηριγμάτων-ποδιών του διαστημικού σκάφους, η Suzuki θα υποστηρίξει την ανάλυση των προσομοιώσεων προσγείωσης και των απαιτούμενων δοκιμών.

Καταλήγοντας, στην εταιρία Ispace, ζητήθηκε να είναι η πρώτη που θα προσγειώσει ένα ρομποτικό σκάφος στη Σελήνη, ταξιδεύοντας 500 μέτρα και μεταδίδοντας οπτικά δεδομένα πίσω στη Γη...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ