ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Seat κατασκευάζει αναπνευστήρες από εξαρτήματα αυτοκινήτων

Η Seat κατασκευάζει αναπνευστήρες από εξαρτήματα αυτοκινήτων

Η Seat αξιοποιεί τις εγκαταστάσεις της στο Μαρτορέλ, έξω από τη Βαρκελώνη, για την κατασκευή αυτοματοποιημένων αναπνευστήρων για τις τοπικές αρχές υγείας για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Η βιομηχανία αυτοκινήτου δεν μένει απαθής μπροστά στην επιδημία του κορονοϊού. Όπως συνέβη με τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου οι εταιρείες κλήθηκαν να συμβάλλουν στον εξοπλισμό του στρατού, έτσι και τώρα, στο "υγειονομικό πόλεμο", αρκετές συστρατεύονται στην κοινή προσπάθεια ενάντια στον κορονοϊό.

Ισως, πέραν του φαρμάκου και του εμβολίου για τον κορονοϊό, το πιο σημαντικό εξάρτημα αυτή την εποχή για τον τομέα υγείας, είναι ο αναπνευστήρας, για τα άτομα που νοσηλεύονται. Η Seat, λοιπόν, αξιοποιεί τις εγκαταστάσεις της στο Μαρτορέλ, έξω από τη Βαρκελώνη, όπου παράγεται μεταξύ άλλων και το νέο SEAT Leon, με το εργοστάσιο να έχει μετατραπεί για την κατασκευή αυτοματοποιημένων αναπνευστήρων για τις τοπικές αρχές υγείας για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.

Μια ομάδα μηχανικών σχεδίασε συνολικά 13 διαφορετικά πρωτότυπα πριν συμφωνηθεί ο τελικός σχεδιασμός. Η ομάδα, τώρα, δοκιμάζει τους αναπνευστήρες σε συνεργασία με την τοπική αρχή υγειονομικής περίθαλψης, για να πάρει έγκριση για τη μαζική παραγωγή.

Η Seat κατασκευάζει αναπνευστήρες από εξαρτήματα αυτοκινήτων

Ο αναπνευστήρας διαμορφώνεται με τυπωμένα γρανάζια, άξονες κιβωτίου ταχυτήτων από την εγκατάσταση παραγωγής El Prat και από τον κινητήρα ενός υαλοκαθαριστήρα. Κάθε αναπνευστήρας διαθέτει περισσότερα από 80 ηλεκτρονικά και μηχανικά εξαρτήματα και υπόκειται σε λεπτομερή ποιοτικό έλεγχο και αποστείρωση με υπεριώδη ακτινοβολία.

Οι αναπνευστήρες σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με το Protofy.XYZ και θα εργαστούν 150 άτομα για την παραγωγή τους.

Το μνημειώδες έργο κατέστη εφικτό από τη συνεργασία πολλών εταιρειών, φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, τον ισπανικό οργανισμό φαρμάκων και προϊόντων υγειονομικής περίθαλψης.

Η SEAT ευχαριστεί τις εταιρείες: Bosch, CMCiB, Doga Motors, Ficosa, ISINEO, LCOE, Luz Negra, Protofy.XYZ, Recam Laser, Secartys και το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ