ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η προφητεία της Hyundai για την οδήγηση του μέλλοντος

Η προφητεία της Hyundai για την οδήγηση του μέλλοντος

To πρωτότυπο αυτοκίνητο της Hyundai, ονόματι Prophecy, διαθέτει χαρακτηριστικά του μέλλοντος, αλλά και του παρελθόντος και παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, πέρυσι το φθινόπωρο.

Παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, πέρυσι το φθινόπωρο. Ωστόσο, σταδιακά αποκαλύπτονται περισσότερες λεπτομέρειες για το πρωτότυπο αυτοκίνητο της Hyundai, ονόματι Prophecy, που διαθέτει χαρακτηριστικά του μέλλοντος, αλλά και του παρελθόντος, καθώς η coupe σχεδίαση είναι εμπνευσμένη από τα vintage αυτοκίνητα της δεκαετίας του 1920 και του 1930.

Αεροδυναμικό, με την πίσω αεροτομή και τους ελικοειδείς τροχούς, αποτελεί προϊόν της νέας σχεδιαστικής φιλοσοφίας Sensuous Sportiness της Hyundai. Το εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι από άλλη εποχή, με φυσικά υλικά που θυμίζουν τη φύση, ενώ ξεχωρίζει ο μηχανισμός διεύθυνσης. Τιμόνι δεν υπάρχει κι αντ’ αυτού θα βρεις διπλά χειριστήρια (joysticks), αριστερά και δεξιά από τον οδηγό, το ένα στην κεντρική κονσόλα και το άλλο στην πόρτα.

Η προφητεία της Hyundai για την οδήγηση του μέλλοντος

Κι επειδή το 90% των λειτουργιών του οχήματος μπορεί να ελεγχθεί μέσω buttons στα χειριστήρια, ο οδηγός δεν χρειάζεται να αφήσει τα χέρια του για να αλλάξει τη μουσική. Αυτή η εργονομική ρύθμιση είναι γνωστή ως Intuitive Human Interface (Ενστικτώδης Ανθρώπινη Διασύνδεση).

Επιπρόσθετα, μέσω του νέου Smart Posture Care System (SPCS), ο οδηγός μπορεί είτε να ρυθμίσει το κάθισμα χειροκίνητα ώστε να ταιριάζει στις προτιμήσεις του, είτε να επιτρέψει στο αυτοκίνητο να προτείνει μια "έξυπνη" θέση οδήγησης για τους συνεπιβάτες. Στην "έξυπνη" λειτουργία, ο οδηγός εισάγει το ύψος του, το ύψος του καθίσματος και το βάρος του και το αυτοκίνητο προσαρμόζεται αυτόματα στην ατομική φυσική κατάσταση του οδηγού. Το SPCS ελέγχει το κάθισμα, το τιμόνι, τον καθρέφτη και την οθόνη Head-Up και βασίζεται σε ιατρικές επαληθευμένες πληροφορίες.

Επίσης, το σύστημα ψυχαγωγίας είναι ενσωματωμένο στη μεγάλη οθόνη που εκτείνεται σε ολόκληρο το μπροστινό μέρος του εσωτερικού του οχήματος. Όταν το αυτοκίνητο δεν κινείται μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χώρος ψυχαγωγίας μεταβαίνοντας σε Relax Mode, όπου τα καθίσματα παίρνουν κλίση και το ταμπλό περιστρέφεται προς τα πάνω, δημιουργώντας τη βέλτιστη θέση για να απολαύσετε το περιεχόμενο που προβάλλεται στην οθόνη.

Η προφητεία της Hyundai για την οδήγηση του μέλλοντος

Το Prophecy είναι ηλεκτρικό όχημα μηδενικών εκπομπών ρύπων, που παράλληλα καθαρίζει πραγματικά τον αέρα. Αυτό οφείλεται στο μοναδικό σύστημα φιλτραρίσματος αέρα με ενσωματωμένο αισθητήρα σκόνης που διαθέτει το όχημα. Όταν το επίπεδο σωματιδίων μέσα στο όχημα γίνεται πολύ υψηλό, το σύστημα αέρα ενεργοποιείται, στη συνέχεια λαμβάνει φυσικό αέρα από το φυσικό περιβάλλον, τον φιλτράρει για μέγιστη καθαρότητα και κυκλοφορεί τον καθαρό αέρα στο εσωτερικό του οχήματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Prophecy συνεχίζει να καθαρίζει τον αέρα ακόμα και όταν είναι σταθμευμένο ή φορτίζεται.

Με το Prophecy, ο αέρας είναι πάντα φρέσκος, έτσι τα παράθυρα από γυαλί διπλού υαλοπίνακα είναι κλειδωμένα στη θέση τους. Όταν δεν χρειάζεται περισσότερος καθαρός αέρας μέσα στο αυτοκίνητο, ο φιλτραρισμένος αέρας αντλείται πίσω στο φυσικό περιβάλλον μέσω δύο εξόδων στο κάτω μέρος των πλευρικών θυρών. Αυτό το σύστημα είναι σημαντικά πιο αποδοτικό ενεργειακά από ένα παραδοσιακό σύστημα εξαερισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ