ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Porsche βάζει την τεχνολογία blockchain στα αυτοκίνητα

Η Porsche βάζει την τεχνολογία blockchain στα αυτοκίνητα

Την εταιρεία start-up ΧΑΙN, η οποία κέρδισε τον πρώτο "Διαγωνισμό Καινοτομίας της Porsche" με θέμα την τεχνολογία blockchain το καλοκαίρι, χρησιμοποιεί η γερμανική μάρκα για να εφαρμόσεις νέες τεχνολογίες στα οχήματά της.

Ηδη, η τεχνολογία blockchain εφαρμόστηκε στην Porsche Panamera, χρησιμοποιώντας μια ενεργειακά αποδοτική διαδικασία "εξόρυξης" δεδομένων της XAIN. Η Porsche ετοιμάζει επίσης και άλλες εφαρμογές με τη συγκεκριμένη τεχνολογία, ειδικά στους τομείς της φόρτισης και της στάθμευσης. Αυτή την εποχή, δοκιμάζει με επιτυχία την τεχνολογία blockchain σε αυτοκίνητα.

Οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται με την τεχνολογία αυτή είναι ασφαλείς, ενώ ταυτόχρονα η επεξεργασία τους μπορεί να γίνεται πιο γρήγορα από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν. Υπάρχουν μάλιστα περιθώρια περαιτέρω εξέλιξης, π.χ. για να βελτιωθούν λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης.

Το αυτοκίνητο γίνεται μέρος του περιβάλλοντος blockchain, καθώς μπορεί να δημιουργεί μια απευθείας σύνδεση offline, δηλαδή χωρίς τη διαμεσολάβηση διακομιστή. Με διάρκεια μόλις 1,6 δευτερόλεπτα, η διαδικασία ξεκλειδώματος και κλειδώματος του αυτοκινήτου μέσω εφαρμογής ολοκληρώνεται έως και έξι φορές ταχύτερα απ' ό,τι στο παρελθόν. Επιπλέον, γίνεται και αποτελεσματική κρυπτογράφηση.

Η διαδικασία αυτή εξασφαλίζει ότι όλες οι δραστηριότητες τεκμηριώνονται στο περιβάλλον blockchain με τρόπο που δεν επιτρέπει την τροποποίηση τους, ενώ ο χρήστης μπορεί να τις βλέπει σε μια εφαρμογή. Για παράδειγμα, οι εξουσιοδοτήσεις πρόσβασης μπορούν να διανέμονται ψηφιακά και με ασφάλεια, ενώ ο κάτοχος του οχήματος μπορεί να τις παρακολουθεί ανά πάσα στιγμή. Η πρόσβαση επίσης ελέγχεται από απόσταση...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ