ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Porsche Macan με νικηφόρα χρώματα

H Porsche Macan με νικηφόρα χρώματα

H Porsche βρήκε έναν έξυπνο τρόπο για να προωθήσει το κόμπακτ διαστάσεων SUV, Macan.

Έχοντας ως σκηνικό τη Σιγκαπούρη, η γερμανική φίρμα "έντυσε" πέντε μοντέλα Macan με διάφορους χρωματισμούς, οι οποίοι έχουν ταυτιστεί με το αγωνιστικό παρελθόν της εταιρείας, κυρίως σε ό,τι αφορά την συμμετοχή της στους αγώνες αντοχής και τις επιτυχίες της στις 24 Ώρες του Le Mans.

Όπως για παράδειγμα, τα λογότυπα της MartiniRacing, όπου εμφανίστηκαν για πρώτη φορά το 1970 επάνω στην Porsche 917 ΚΗ της ομάδας Salzburg, κατά την διάρκεια του αγώνα στο Hockenheim.

Ένα χρόνο μετά, το ίδιο αυτοκίνητο θα κατακτήσει για πρώτη φορά τη νίκη στο Le Mans. Ο χρωματισμός "Pink Pig" αποτίει φόρο τιμής στην Porsche 917/20, ένα αγωνιστικό πρωτότυπο, το οποίο συνδύαζε χαρακτηριστικά των short και long tail εκδοχών. Το 1971, η "Pink Pig" 917/20 σημειώνει τον καλύτερο χρόνο στις δοκιμές πριν τον 24ωρο αγώνα του Le Mans, εντούτοις δεν καταφέρνει να τερματίσει τον αγώνα.

Δύο ακόμη χαρακτηριστικά χρώματα που "έντυναν" τις Porsche 917 ήταν το έντονο κόκκινο (Salzburg Design), αλλά και το γαλάζιο της Gulf, που έγινε γνωστό από την ανανεωμένη έκδοση που κατέκτησε τον τίτλο στους κατασκευαστές το 1970 και 1971.

Ο μοναδικός χρωματισμός που δεν ανήκε στην Porsche 917 ήταν αυτός της "Rothmans Design"», με τον οποίο φιλοτεχνήθηκε η 956, το αγωνιστικό πρωτότυπο του Γκρουπ C, που κυριάρχησε στους αγώνες αντοχής στις αρχές της δεκαετίας του ’80 με σημείο αναφοράς το “1-2-3” στο Le Mans το 1982, αλλά και το απόλυτο ρεκόρ γύρου που σημείωσε ο αείμνηστος οδηγός Stefan Bellof στην πίστα του Nurburgring με 6:11.13…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ