ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Porsche επενδύει στην ελβετική start-up WayRay

Η Porsche επενδύει στην ελβετική start-up WayRay

Η προηγμένη, τεχνολογική, νεοφυής επιχείρηση από τη Ζυρίχη, αναπτύσσει και παράγει τεχνολογίες head-up display.

Η Porsche αγόρασε την WayRay, ως στρατηγικό επενδυτή, δαπανώντας 69 εκατ. ευρώ.

Η Porsche συμμετέχει στην WayRay μαζί με την Hyundai Motor, την JVCKENWOOD και διάφορα άλλα funds, τοποθετώντας την στην ίδια θέση μαζί με επενδυτές όπως ο όμιλος Alibaba.

Η συνεργασία μεταξύ της WayRay και της Porsche, αποτελεί μέρος της πλατφόρμας καινοτομίας «Startup Autobahn» και τώρα θα αναπτυχθεί στρατηγικά για να προωθήσει ενεργά τη μελλοντική τεχνολογία και τη χρήση της στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Η WayRay συνεργάζεται με διάφορους κατασκευαστές για να ανοίξει την τεχνολογία σε νέα πεδία εφαρμογής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα της WayRay έχει μοναδική τεχνική εμπειρογνωμοσύνη, με τους υπαλλήλους της να έχουν υπόβαθρο στην αεροδιαστημική, την ανάπτυξη υλικού και λογισμικού. Οι καινοτόμες ιδέες και τα προϊόντα της WayRay έχει αποδειχθεί ότι έχουν τεράστιες δυνατότητες.

Η WayRay απασχολεί σήμερα περισσότερους από 250 εργαζομένους, ενώ η έδρα της ελβετικής εταιρείας βρίσκεται στη Ζυρίχη. Η WayRay διαθέτει επίσης γραφεία στη Ρωσία, την Κίνα και τις ΗΠΑ, ενώ θα ανοίξει εργοστάσιο στη Γερμανία το 2019.

Σε σύγκριση με τις συμβατικές οθόνες προβολής στην αγορά, η WayRay προσφέρει ένα σημαντικά μικρότερο σύστημα προβολής το οποίο μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε όχημα.

Η τεχνολογία αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται τόσο για τους οδηγούς όσο και για τους επιβάτες, προσφέροντας έτσι δυνατότητες για νέες ιδέες στο πλαίσιο της αυτοματοποιημένης οδήγησης.

Η Porsche έχει θέσει ως στόχο τη συνεχή επέκταση της προσφοράς ψηφιακών υπηρεσιών. Η τεχνολογία της WayRay προσφέρει την επιλογή οπτικής απεικόνισης αυτών των χαρακτηριστικών στο παρμπρίζ…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ