Η Pirelli στην Formula 1 μέχρι το 2023

Στο περιθώριο του γκραν πρι του Αμπού Ντάμπι, ανακοινώθηκε ότι η Pirelli παραμένει παγκόσμιος συνεργάτης ελαστικών (Global Tyre Partner) του FIA Formula 1, Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, για ακόμα 4 χρόνια, καθώς ανανέωσε το υπάρχον συμβόλαιο που ολοκληρώνεται στο τέλος του 2019, από το 2020 έως το 2023.

Η FOM και η Pirelli συμφώνησαν σε όλα τα θέματα που αφορούν στο σπορ και επιβεβαίωσαν την δέσμευσή τους να δουλέψουν μαζί για τους νέους τεχνικούς κανονισμούς που θα ισχύσουν από το 2021, οι οποίοι εκτός άλλων, προβλέπουν ελαστικά 18 ιντσών.

Η Pirelli είναι σημαντικός και αξιόλογος συνεργάτης της Formula 1 από το 2011. Είναι ηγέτες στην καινοτόμο τεχνολογία, πρόκειται για μια μάρκα κύρους, παγκόσμιο ηγέτη στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και η συνέχιση της συνεργασίας μας αποτελεί απόδειξη της επιθυμίας μας να εξελίξουμε τη F1 περαιτέρω, με τους καλύτερους που υπάρχουν. Είμαστε ενθουσιασμένοι που κυρώσαμε αυτή τη συμφωνία η οποία εγγυάται ένα σταθερό μέλλον για ένα τόσο σημαντικό εξάρτημα, της Formula 1,” δήλωσε ο Chase Carey, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Formula 1:

Μ’ αυτή τη νέα συμφωνία επιμηκύνουμε την παρουσία μας για συνολικά 13 χρόνια στη σύγχρονη εποχή. Η Pirelli ήταν παρούσα και το 1950, όταν πρωτοξεκίνησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η Formula 1 είναι και θα παραμείνει κορωνίδα του μηχανοκίνητου ανταγωνισμού: Αυτό είναι το τέλειο περιβάλλον για την Pirelli, που πάντα θεωρούσε τον μηχανοκίνητο αθλητισμό ως πεδίο για την καλύτερη τεχνολογική έρευνα και εργαστηριακή βελτίωση. Η Formula 1 αποτελεί το καλύτερο πεδίο για την εξέλιξη των ελαστικών παραγωγής Ultra High Performance που τοποθετούνται στα πιο ποθητά και ακριβά οχήματα του κόσμου εγγυώμενα τα υψηλότερα επίπεδα απόδοσης, σταθερότητας και ασφάλειας,” τόνισε ο Marco Tronchetti Provera, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Pirelli.

www.driveandtravel.gr

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Πώς το πιο πολυτελές πάρτι του πλανήτη κατέληξε σε φιάσκο

Ένας 24χρονος Ελληνοαμερικάνος έκανε τα πλουσιόπαιδα να κλαίνε στις Μπαχάμες και το Netflix το κάνει ντοκιμαντέρ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ