ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η πιο ισχυρή, ηλεκτρική Porsche

Η πιο ισχυρή, ηλεκτρική Porsche

Η τρίτη έκδοση του σπορ μοντέλου.

Τον Σεπτέμβριο, η Taycan, το νέο ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο της Porsche, γιόρτασε την πρεμιέρα του σε τρεις ηπείρους ταυτόχρονα. Τώρα, η εταιρεία παρουσιάζει την τρίτη έκδοση του μοντέλου, το Taycan 4S, μετά την Taycan Turbo S και την Taycan Turbo.

Θα διατίθεται με δύο μεγέθη μπαταριών, 79,2 kWh με ισχύ 390 kW (530 hp) και 93,4 kWh με ισχύ 420 kW (571 hp). Και στις δύο παραλλαγές, το Taycan 4S επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 4,0 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα είναι επίσης 250 χλμ./ώρα και στις δύο περιπτώσεις. Στην πρώτη έκδοση η αυτονομία αγγίζει τα 407 χιλιόμετρα και στη δεύτερη τα 463 χιλιόμετρα, ενώ η μέγιστη χωρητικότητα φόρτισης είναι αντίστοιχα 225 kW και 270 kW.

Η πιο ισχυρή, ηλεκτρική Porsche

Η τετρακίνητη έκδοση, καθώς διαθέτει δύο μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα, διαθέτει και εντυπωσιακή αεροδυναμική με συντελεστή οπισθέλκουσας cd 0,22.

Σχεδιαστικά, αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει από τις δύο άλλες εκδόσεις, είναι οι τροχοί Taycan S Aero 19 ιντσών που έχουν βελτιστοποιηθεί σε αεροδυναμική και οι δαγκάνες φρένων (δισκόφρενα 360 και 358 χλστ. Αντίστοιχα, εμπρός - πίσω), η εμπρόσθια ποδιά με νέα γεωμετρία, τα πλευρικά σπόιλερ και ο οπίσθιος μαύρος διαχύτης. Εξάλλου, στάνταρ είναι οι προβολείς LED, συμπεριλαμβανομένου του Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS Plus).

Στην καμπίνα ξεχωρίζει η κεντρική οθόνη αφής 10,9 ιντσών και το εντελώς δερμάτινο εσωτερικό, ενώ χρησιμοποιούνται καινοτόμα ανακυκλωμένα υλικά.

Η πιο ισχυρή, ηλεκτρική Porsche

Επίσης, η Porsche χρησιμοποιεί ένα κεντρικά δικτυωμένο σύστημα ελέγχου 4D, που αναλύει και συγχρονίζει όλα τα συστήματα πλαισίου σε πραγματικό χρόνο. Η Taycan 4S διαθέτει προσαρμοζόμενη αερανάρτηση με τεχνολογία τριών θαλάμων, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου ροπής PASM (Porsche Active Suspension Management).

Στη Γερμανία οι τιμές ξεκινούν από 105.607 ευρώ...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ