ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η πιο γρήγορη Cayenne, είναι plug-in hybrid

Η πιο γρήγορη Cayenne, είναι plug-in hybrid

Η Porsche συνεχίζει να επικεντρώνεται στην ηλεκτρική κινητικότητα, με τη σειρά Cayenne να ακολουθεί τη σειρά Panamera, διαθέτοντας ένα plug-in hybrid μοντέλο ως τη ναυαρχίδα της.

Το Cayenne Turbo S E-Hybrid και το Cayenne Turbo S E-Hybrid Coupé αντλούν την ισχύ των 500 kW (680 hp) από την έξυπνη αλληλεπίδραση ενός κινητήρα V8 4.0 lt (404 kW / 550 hp) και ενός ενσωματωμένου ηλεκτρικού κινητήρα στο σύστημα μετάδοσης κίνησης Tiptronic S οκτώ ταχυτήτων (100 kW / 136 hp).

Η μέγιστη ροπή του συστήματος 900 Nm διατίθεται λίγο πάνω από το ρελαντί. Και τα δύο μοντέλα επιταχύνουν από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 3,8 δευτερόλεπτα και φτάνουν με τελική ταχύτητα 295 χλμ./ώρα. Επίσης, και τα δύο μπορούν να κινηθούν μέχρι και 40 χιλιόμετρα με μηδενικές εκπομπές ρύπων, δηλαδή αμιγώς ηλεκτρικά.

Εκτός από τα δύο κορυφαία μοντέλα, η σειρά υβριδικών αυτοκινήτων της Porsche περιλαμβάνει πλέον το νέο Cayenne E-Hybrid Coupé με ισχύ 340 kW (462 hp), ροπή 700 Nm και ηλεκτρικό εύρος έως και 43 χιλιόμετρα. Το Cayenne E-Hybrid, το οποίο διαθέτει φίλτρο σωματιδίων βενζίνης, είναι διαθέσιμο για παραγγελία.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου είναι εγκατεστημένη κάτω από το δάπεδο του χώρου φόρτωσης και έχει χωρητικότητα 14,1 kWh. Η μπαταρία υψηλής τάσης μπορεί να φορτιστεί πλήρως μέσα σε 2,4 ώρες με τον κανονικό φορτιστή εναλλασσόμενου ρεύματος των 7,2 kW, όταν χρησιμοποιείται σύνδεση 400 volt με ασφάλεια 16 amp. Η διαδικασία φόρτισης διαρκεί έξι ώρες από μια συμβατική οικιακή πρίζα με τάση 230 volt και 10 amp.

Η πιο γρήγορη Cayenne, είναι plug-in hybrid

Το Cayenne Turbo S E-Hybrid και το Cayenne Turbo S E-Hybrid Coupé διαθέτουν Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC), Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) πίσω μπλοκέ διαφορικό, σύστημα πέδησης υψηλής απόδοσης Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB), ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών με σχεδίαση Aero, Power Steering Plus και το πακέτο Sport Chrono.

Εξάλλου, όλα τα μοντέλα της Cayenne περιλαμβάνουν πλήρη συνδεσιμότητα με online πλοήγηση (πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο), φωνητικό έλεγχο σε απευθείας σύνδεση και εκτεταμένες υπηρεσίες Porsche Connect - συμπεριλαμβανομένης της αναζήτησης δημόσιων σταθμών φόρτισης. Κι ακόμη, διαθέτουν προβολείς LED, cruise control με λειτουργία περιορισμού ταχύτητας, προστασία πεζών με κάμερα και σύστημα Park Assist εμπρός και πίσω…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ