ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η νέα Panamera έσπασε τα κοντέρ στο Νίρμπουργκρινγκ

Η νέα Panamera έσπασε τα κοντέρ στο Νίρμπουργκρινγκ

Η Porsche έχει αποδείξει τις δυνατότητες απόδοσης του νέου Panamera πριν από την παγκόσμια πρεμιέρα του αυτοκινήτου. Ενα ελαφρώς καμουφλαρισμένο αυτοκίνητο παραγωγής, πριν από την παγκόσμια πρεμιέρα του αυτοκινήτου, έκανε νέο ρεκόρ στην κατηγορία του μοντέλου.

Με τον δοκιμαστή οδηγό Lars Kern στο τιμόνι, η νέα Porsche Panamera, αν και καμουφλαρισμένη ελαφρώς, καθώς σε λίγο καιρό να κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο (τέλη Αυγούστου), ολοκλήρωσε έναν πλήρη γύρο στο θρυλικό Nürburgring Nordschleife, καλύπτοντας την απόσταση των 20.832 χιλιομέτρων σε 7 λεπτά, 29 δευτερόλεπτα και 81 εκατοστά.

Πλέον, αυτός ο χρόνος, που επικυρώθηκε από συμβολαιογράφο, αποτελεί νέο ρεκόρ πίστας στην κατηγορία "executive cars".

"Οι βελτιώσεις που έγιναν στο σασί και το σύστημα μετάδοσης κίνησης της νέας Panamera ήταν πάντα αισθητές κατά τη διάρκεια αυτού του γύρου, στην πιο απαιτητική πίστα αγώνων στον κόσμο", είπε ο Kern.

Στη νέα Panamera, παράλληλα με την αυξημένη ισχύ του κινητήρα, έχουν γίνει βελτιώσεις στους τομείς της σταθερότητας στις στροφές, του ελέγχου αμαξώματος και της ακρίβειας του τιμονιού.

Η νέα Panamera έσπασε τα κοντέρ στο Νίρμπουργκρινγκ

Σε εξωτερική θερμοκρασία 22 βαθμών Κελσίου και με θερμοκρασία ασφάλτου 34 βαθμών Κελσίου, ο Λαρς Κερν οδήγησε την Panamera που ήταν εξοπλισμένη με ένα κάθισμα αγώνων και ένα κλωβό ασφαλείας για προστασία του οδηγού.

Το ρεκόρ γύρου υπογραμμίζει την βελτίωση της δεύτερης γενιάς Panamera. Το 2016, ο Lars Kern πέτυχε στην ίδια πίστα, στην περιοχή Eifel, χρόνο 7:38,46, οδηγώντας μια Panamera Turbo με απόδοση 550 ίππους, αλλά σε μήκος 20,6 χιλιομέτρων. Τώρα, στην ίδια απόσταση ο Lars Kern πέρασε με τη νέα Panamera σε χρόνο 7: 25,04, επομένως περίπου 13 δευτερόλεπτα γρηγορότερος από τον χρόνο που σημείωσε πριν από τέσσερα χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ