ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η νέα ηλεκτρική BMW i4

Η νέα ηλεκτρική BMW i4

Η 5η γενιά της ηλεκτροκίνησης BMW eDrive, κάνει ντεμπούτο με νέα μοντέλα.

Με το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλο για το premium mid range, η BMW μεταφέρει τα χαρακτηριστικά βασικά χαρακτηριστικά της μάρκας στην εποχή της τοπικής κινητικότητας χωρίς εκπομπές - Η BMW eDrive της πέμπτης γενιάς θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη BMW iX3 το 2020 και θα χρησιμοποιηθεί επίσης στη BMW iNEXT και στη BMW i4 το 2021 - Η προηγμένη τεχνολογία κυψελών μπαταριών επιτρέπει τη σπορ απόδοση και μια σειρά περίπου 600 χιλιομέτρων στη BMW i4.

Η καρδιά της BMW χτυπά στην premium, μεσαία κατηγορία αυτοκινήτων, εκεί που υπάρχουν οι BMW Σειρά 4 Coupé, Σειρά 4 Cabrio, Σειρά 4 Gran Coupé και Σειρά 3. Τώρα, η γερμανική μάρκα, αναπτύσσει την ηλεκτρική κινητικότητα, με το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλο στην premium μεσαία κατηγορία, που συνδυάζει δυναμική οδήγηση, σπορ και κομψό σχεδιασμό, κορυφαία ποιότητα, άνεση και λειτουργικότητα, χωρίς εκπομπές ρύπων.

Η 5η γενιά της τεχνολογίας BMW eDrive, με ενοποιημένο σύστημα κίνησης στο οποίο ο ηλεκτροκινητήρας, το κιβώτιο ταχυτήτων και τα ηλεκτρονικά ισχύος τοποθετούνται σε ένα ενιαίο περίβλημα, θα κάνει ντεμπούτο με την BMW iX3, που θα λανσαριστεί το 2020. Θα ακολουθήσουν οι ΒMW iNEXT και BMW i4, η οποία θα λανσαριστεί το 2021 και θέτει νέα πρότυπα, επιτυγχάνοντας αυτονομία περίπου 600 χιλιομέτρων.

Η νέα ηλεκτρική BMW i4

Μέχρι το 2023, το BMW Group θα έχει 25 μοντέλα με ηλεκτροκίνηση, είτε αμιγώς ηλεκτρικά είτε plug-in hybrid με αποδοτικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης, σε συνδυασμό με ηλεκτρικό μοτέρ.

Τώρα, ο ηλεκτρικός κινητήρας που αναπτύχθηκε για τη BMW i4 προσφέρει μέγιστη απόδοση περίπου 390 kW / 530 hp, φθάνοντας στο επίπεδο ενός κινητήρα V8 στα τρέχοντα μοντέλα BMW, που διαθέτουν κινητήρα εσωτερικής καύσης. Επίσης, η μπαταρία βάρους 550 κιλών, έχει ενεργειακό περιεχόμενο περίπου 80 kWh. Η BMW i4 επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε περίπου 4,0 δευτερόλεπτα, επιτυγχάνοντας μέγιστη ταχύτητα μεγαλύτερη από 200 χλμ./ώρα. Η μπαταρία υψηλής τάσης της BMW i4 μπορεί να φορτιστεί στο 80% σε περίπου 35 λεπτά, ήτοι 6 λεπτά για κάθε 100 χιλιόμετρα αυτονομίας...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ