ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η νέα 8άρα και σε Cabrio

Η νέα 8άρα και σε Cabrio
DANIEL KRAUS COPYRIGHT

Η BMW παρουσιάζει ένα ανοιχτό σπορ αυτοκίνητο κορυφαίας κλάσης με δυναμικές επιδόσεις.

Κι ενώ η κλειστή 8άρα της BMW ήδη έχει λανσαριστεί και το ελληνικό ντεμπούτο της θα το κάνει την ερχόμενη Παρασκευή στην έκθεση αυτοκινήτου «Αυτοκίνηση», στην Αθήνα, η BMW αποκάλυψε την ανοικτή έκδοση του πολυτελούς, σπορ μοντέλου, για τέσσερα άτομα, με κλασική οροφή soft-top με ηλεκτρική, αθόρυβη λειτουργία (ανοιγο-κλείνει σε 15 δευτ., ακόμα και με ταχύτητες έως 50 χλμ./ώρα).

Το φαρδύ, σπορ πίσω τμήμα υπογραμμίζει το χαμηλωμένο στήσιμο της νέας BMW Σειράς 8 Cabrio, που θα λανσαριστεί τον Μάρτιο του 2019 σε δύο εκδόσεις: BMW M850i xDrive Cabrio (μέση κατανάλωση 10,0 – 9,9 λίτρα/100 χλμ., εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 229 – 225 γρ./χλμ.) με κινητήρα 4.395 κ.εκ. V8 - 530 hp και BMW 840d xDrive Cabrio (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 6,3 – 5,9 λίτρα/100 χλμ., εκπομπές CO2 165 – 155 γρ./χλμ.) με εξακύλινδρο εν σειρά κινητήρα πετρελαίου 2.993 κ.εκ. - 320 hp. Και οι δύο τύποι κινητήρων πληρούν το πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6d-TEMP. Μεταφορά ισχύος από το οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport και το σύστημα ευφυούς τετρακίνησης BMW xDrive.

Η νέα 8άρα και σε Cabrio
BMW AG. FOR EDITORIAL USE ONLY. FOR ANY OTHER PURPOSE CONTACT FABIAN KIRCHBAUER

Εχει χαμηλό κέντρο βάρους, ομοιόμορφη κατανομή βάρους, ελαφριά δομή με τη χρήση αλουμινίου, μαγνησίου και πλαστικού ενισχυμένου με ανθρακονήματα (CFRP), και αεροδυναμικά βελτιστοποιημένο αμάξωμα, σχεδόν με μηδενική άνωση. Το πλαίσιο είναι ειδικά ενισχυμένο, όπως και το πλαίσιο παρμπρίζε, ενώ τα roll bars, πίσω από τα πίσω καθίσματα, εκτείνονται με πυροτεχνικό μηχανισμό.

Εφοδιάζεται με Adaptive M ανάρτηση, Integral Active Steering και ελαστικά διαφορετικών διαστάσεων εμπρός/πίσω, στάνταρ καθώς και με διαφορικό M Sport (με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό) στάνταρ στον πίσω άξονα της BMW M850i xDrive Cabrio και προαιρετικό με την BMW 840d xDrive Cabrio.

Η νέα 8άρα και σε Cabrio
DANIEL KRAUS COPYRIGHT

Υπάρχει και διακόπτης Ελέγχου Οδηγικής Εμπειρίας (Driving Experience Control) με ADAPTIVE mode καθώς και διαφορετικά στυλ σεταρίσματος μεταξύ COMFORT και ECO Pro modes, αφενός, και SPORT / SPORT+ modes, αφετέρου.

Φέρει προσαρμοζόμενα φώτα LED και πίσω φώτα LED, στάνταρ. BMW Laserlight με Selective Beam και αυξημένη εμβέλεια μεγάλης σκάλας στα 600 μ., προαιρετικά.

Εξάλλου, διαθέτει εξοπλισμό, ειδικό για Cabrio, με αναδυόμενο ανεμοθραύστη πίσω, στάνταρ και προαιρετικό σύστημα θέρμανσης αυχένα-λαιμού ενσωματωμένο στα εμπρός προσκέφαλα.

Τα τέσσερα δερμάτινα καθίσματα, αναδεικνύουν την καμπίνα, ενώ τα πίσω διαιρούνται 50 : 50, με τον χώρο αποσκευών να αγγίζει τα 350 λίτρα.

Το μοντέλο συνοδεύεται με εκτενή γκάμα συστημάτων υποστήριξης οδηγού και με τελευταίας γενιάς BMW Head-Up Display και BMW Live Cockpit Professional με σύστημα πλοήγησης, πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων και Οθόνη Ελέγχου (Control Display) 10,25-ιντσών (με εναρμονισμένα γραφικά) στάνταρ…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ