ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Mercedes-AMG Petronas Motorsport θρηνεί την απώλεια του Νίκι Λάουντα

File - In this Friday, Nov. 10, 2017 file photo, former Austrian Formula One driver Niki Lauda stands in the Mercedes pit during the first free practice at the Interlagos race track in Sao Paulo, Brazil. The three-time Formula One world champion Niki Lauda has died at the age of 70. (AP Photo/Nelson Antoine)
Niki Lauda AP

Τεράστια κενό, σε κάθε επίπεδο, για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό άφησε η απώλεια του Νίκι Λάουντα κι ο διευθύνων σύμβουλος της Mercedes-AMG Petronas Motorsport, Τότο Βολφ, απηύθυνε το δικό του ύστατο χαίρε στον Αυστριακό.

Με τον δικό της τρόπο αποχαιρέτισε η Mercedes-AMG Petronas Motorsport, τον πρόεδρό της Νίκι Λάουντα, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 70 ετών, το βράδυ της Δευτέρας.

Το Τότο Βολφ, διευθύνων σύμβουλος της αγωνιστικής ομάδας, σε ανακοίνωσή του αναφέρει για τον Αυστριακό ο οποίος έφυγε από τη ζωή:

"Πρώτα απ' όλα, εξ ονόματος της ομάδας και όλων στη Mercedes, θα ήθελα να στείλω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στη Μπιρζίτ, τα παιδιά του Νίκι, την οικογένειά του και τους στενούς φίλους του. Ο Νίκι θα παραμείνει πάντα ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους του αθλήματός μας – που συνδύασε τον ηρωισμό, την ανθρωπιά και την ειλικρίνεια μέσα και έξω από το πιλοτήριο.

Η διαδρομή του αφήνει ένα κενό στη Φόρμουλα 1. Δεν χάσαμε μόνο έναν ήρωα ο οποίος έκανε την πιο αξιοσημείωτη επιστροφή στο σπορ, αλλά και έναν άνθρωπο που έφερε πολύτιμη ειλικρίνεια στη σύγχρονη Φόρμουλα 1.

Χάσαμε τη φωνή της κοινής λογικής και έναν οδηγό που φώτισε το δ΄ρομο μας. Ως συμπαίκτης τα τελευταία εξήμιση χρόνια, ο Νίκι ήταν πάντα σκληρά ειλικρινής και απόλυτα πιστός. Ήταν προνόμιο να τον έχουμε ανάμεσα στην ομάδα μας και να είναι μέρος της επιτυχίας μας. Κάθε φορά που περπατούσε στο Brackley και στο Brixworth ή έλεγε κάποια από τα διάσημα ρητά του, έδινε τέτοια ενέργεια που κανένας άλλος δεν θα μπορούσε να μεταφέρει.

Νίκι, είσαι απλά αναντικατάστατος και ποτέ δεν θα υπάρξει άλλος σαν εσένα.

Ήταν τιμή μας να σας καλούμε πρόεδρό μας και προνόμιό μου να σας καλώ φίλο”...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ