ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Kosmocar εισάγει και ηλεκτρικά ποδήλατα

Η Kosmocar εισάγει και ηλεκτρικά ποδήλατα

Η Kosmocar, η οποία είναι επίσημος εισαγωγέας των αυτοκινήτων Volkswagen, Audi, Skoda και των μοτοσυκλετών Ducati, επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον τομέα των e-Bikes (ηλεκτρικά ποδήλατα).

Η αστική μετακίνηση επιτάσσει αρκετές αλλαγές ως προς τον τρόπο που θα κινούμαστε. Αυτοκίνητα πιο φιλικά προς το περιβάλλον, υβριδικά και ηλεκτρικά, ηλεκτρικά σκούτερ, ηλεκτρικά ποδήλατα και ηλεκτρικά πατίνια, θα αρχίσουμε να βλέπουμε ολοένα και περισσότερα, σύντομα.

Η Kosmocar, η οποία είναι επίσημος εισαγωγέας των αυτοκινήτων Volkswagen, Audi, Skoda και των μοτοσυκλετών Ducati, από τις πλέον δυναμικές εταιρείες σε θέματα αυτοκίνησης στην ελληνική αγορά τα τελευταία 50 χρόνια, επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον τομέα των e-Bikes (ηλεκτρικά ποδήλατα), τα οποία φέρουν μπαταρία και για την κίνησή τους χρησιμοποιούν υποβοήθηση από κάποιον ηλεκτροκινητήρα.

Η επίσημη ανακοίνωση έγινε από την Λάνα Μανδύλα, εκ των μετόχων-ιδιοκτητών της εταιρείας, στο περιθώριο εκδήλωσης υπογραφής μνημονίου συνεργασίας για την αναβάθμιση του Υμηττού και την ανάδειξή του σε παγκόσμιο σημείο αναφοράς στην περιβαλλοντική ανάπτυξη, ανάμεσα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού (ΣΠΑΥ). Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, η Kosmocar αποδέχθηκε σχετική τιμητική πρόκληση του ΣΠΑΥ, και θα έχει ρόλο τεχνικού συμβούλου στην υλοποίηση της διάδοσης της χρήσης των ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, πρόεδρος του ΣΠΑΥ. Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στους πρόποδες του Υμηττού, στο Πυροφυλάκιο της Αργυρούπολης, παρέστησαν εκτός άλλων ο Γιώργος Πατούλης, περιφερειάρχης Αττικής, ο Κωνσταντίνος Αραβώσης, γενικός γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, ο Ευθύμης Μπακογιάννης, γενικός γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος και 10 από τους 11 δημάρχους που συμμετέχουν στον ΣΠΑΥ.

Η Kosmocar εισάγει και ηλεκτρικά ποδήλατα

Η αυτοκίνηση την τελευταία δεκαετία αλλάζει πρόσωπο. Οι σύγχρονες μάρκες εξελίσσονται από απλούς κατασκευαστές σε παρόχους κινητικότητας, συμπεριλαμβάνοντας στο χαρτοφυλάκιό τους πάσης φύσης υπηρεσίες και προηγμένες λύσεις μετακίνησης, για τον άνθρωπο του 21ου αιώνα.

Ταυτόχρονα, παρά τις προ ετών αντίθετες προβλέψεις, η αστυφιλία στον πλανήτη παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις. Έρευνα των Ηνωμένων Εθνών κατέδειξε ότι το 55% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει σήμερα σε αστικό περιβάλλον, ποσοστό που σταδιακά τα επόμενα 30 χρόνια θα ανέλθει στο 68%. Με τις σημερινές ανάγκες μετακίνησης να αυξάνονται και να μεταβάλλονται με ραγδαίους ρυθμούς, οι πολίτες και τα κράτη αναζητούν σύγχρονους, ευέλικτους και οικολογικούς τρόπους κινητικότητας.

Οσον αφορά στα οφέλη από την χρήση των e-Βikes, προσφέρουν στον κάτοχό τους ένα αίσθημα ευεξίας, ενώ παράλληλα δίνουν λύση και στο χωροταξικό πρόβλημα των πόλεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ