ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η ινδική Mahindra φέρνει τα SUV της στην Ευρώπη

Η ινδική Mahindra φέρνει τα SUV της στην Ευρώπη
PERE NUBIOLA

Μια μεγάλη βιομηχανία της Ασίας, παρουσίασε στη Βαρκελώνη τις νέες και ανανεωμένες προτάσεις της στην αυτοκίνηση.

Οσοι γνώριζαν ότι η ινδική Mahindra απευθύνεται μόνο σε αγρότες ή ελεύθερους επαγγελματίες με το μοντέλο GOA Pick Up, τώρα πρέπει να μάθουν ότι έφερε στην Ευρώπη, στην πολύ ανταγωνιστική αγορά των SUV, τις δικές της προτάσεις.

Στην έκθεση αυτοκινήτου της Βαρκελώνης, πραγματοποίησε την πανευρωπαϊκή παρουσίαση του νέου GOA Pick Up και του νέου μοντέλου XUV 500 W10 για το οποίο ήδη γίνονται δεκτές παραγγελίες.

Στη Βαρκελώνη παρουσίασε και ένα ακόμη πρωτότυπο, το XUV Aero, που φανερώνει το μελλοντικό σχεδιασμό και το στυλ των αυτοκινήτων Mahindra στην Ευρώπη.

KUV 100

Το KUV 100 σηματοδοτεί μια νέα πορεία του Ινδού κατασκευαστή στην Ευρώπη, στην κατηγορία compact crossover.

Πρόκειται για ένα πεντάπορτο πενταθέσιο συμπαγές SUV, προσθιοκίνητο, με ευελιξία ενός αυτοκινήτου πόλης. Απευθύνεται κυρίως σε νέους και είναι το πιο μικρό μοντέλο της σειράς, με κορυφαίο το Mahindra XUV500.

Σχεδιάστηκε, υλοποιήθηκε και εξελίχθηκε από το κέντρο ερευνών Mahindra Research Valley στο Chennai (Ινδία), βασίζεται σε αυτοφερόμενο πλαίσιο και κατασκευάζεται στη γραμμή παραγωγής του Chakan Maharashtra.

Η ινδική Mahindra φέρνει τα SUV της στην Ευρώπη
PERE NUBIOLA

Σχεδιαστικά μπορεί να μην εντυπωσιάζει, εντούτοις έχει σπορτίφ στυλ, με τονισμένο μπροστινό μέρος, φέρει ράγες οροφής, αεροτομή πάνω στην πίσω πόρτα, ζάντες 15 ιντσών, φώτα LED και χερούλια στις πίσω πόρτες τοποθετημένα κάθετα. Η εταιρεία αναφέρει ότι είναι εκλεπτυσμένος ο εσωτερικός διάκοσμος, διαθέτει πολλούς αποθηκευτικούς χώρους κάτω από τα καθίσματα και μέσα στο πάτωμα, ενώ η χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ είναι 243 λίτρα (473 λίτρα με την αναδίπλωση των καθισμάτων).

Σε εξοπλισμό ασφαλείας έχει στάνταρτ ABS και EBD, ενώ θα προσφέρεται και με διχρωμία στο αμάξωμα καθώς και με πρόσθετο εξοπλισμό.

Στην Ευρώπη θα εξοπλίζεται με τον νέο κινητήρα 1.2 lt - 82 hp, προδιαγραφών ρύπων EURO 6. Ο κινητήρας έχει ροπή 115 Nm από τις χαμηλές στροφές, είναι φτιαγμένος από αλουμίνιο και φέρει Start-Stop. Αναμένεται στην Ευρώπη, στο τέλος του έτους 2017.

GOA Pick-Up

Στη Βαρκελώνη παρουσιάστηκε και το ανανεωμένο GOA Pick-Up, η πρόταση της ινδικής εταιρείας στα επαγγελματικά.

Εφοδιάζεται με turbo πετρελαίου κινητήρα 2.2 lt – 140 hp, προδιαγραφών Euro 6 και θα διατίθεται στις αρχές του 2018.

Προσφέρεται η δυνατότητα επιλογής δικίνησης (2WD) ή τετρακίνησης (4WD) με κλείδωμα κεντρικού διαφορικού. Το GOA Pick-Up έχει έγκριση τύπου επαγγελματικού οχήματος Ν1.

Το ανανεωμένο μοντέλο, φέρει διπλούς προβολείς LED, νέα γρίλια εμπρός, νέους προφυλακτήρες, νέο ταμπλό οργάνων και κεντρική κονσόλα, νέο σπορ τιμόνι με χειριστήρια ραδιοφώνου και cruise control, νέα οθόνη αφής υψηλής τεχνολογίας με ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης GPS, tyre-tronics και έξυπνο σύστημα στάθμευσης με οπισθο-πορεία.

XUV500 W10

Παρουσιάστηκε στη Βαρκελώνη η νέα έκδοση W10, η οποία είναι ήδη ετοιμοπαράδοτη στην Ευρώπη, σε 8 χώρες που εξυπηρετούνται από το δίκτυο διανομής της Mahindra Europe (και η Ελλάδα).

Το XUV500 διαθέτει αυτοφερόμενο αμάξωμα με γενναιόδωρες διαστάσεις και φέρει τρεις σειρές δερμάτινων καθισμάτων στην 7θέσια διάταξη.

Προσφέρεται και μη ηλεκτρικά ανοιγόμενη ηλιοροφή, ζάντες 18 ιντσών , χρωμιωμένο πλαίσιο στα παράθυρα καθώς και με Sport Pack που έχει διχρωμία και αναβαθμισμένο σύστημα ψυχαγωγίας.

Διαθέτει ρυθμιζόμενο σύστημα τετρακίνησης, ενώ η ανάρτηση εξελίχθηκε σε συνεργασία με τη Lotus.

Σε ηλεκτρονικά συστήματα ασφάλειας φέρει: ABS με EBD, EPS για την ευστάθεια και Hill Descent Control για υποβοήθηση κατάβασης σε δύσκολες συνθήκες.

Το μοτέρ είναι ίδιου με του Goa Pick-Up, με ροπή 300Nm και σύστημα Start-Stop.

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ