ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η ηλεκτρική Baby II Bugatti, μπήκε στην παραγωγή

Η ηλεκτρική Baby II Bugatti, μπήκε στην παραγωγή

Από 3D εκτύπωση, στο εργοστάσιο παραγωγής, για ένα μοντέλο που απευθύνεται σε παιδιά και όσους αισθάνονται παιδιά. Τις τελευταίες προδιαγραφές του μοντέλου, που αναβιώνει μέρος της ιστορίας της Bugatti, παρουσίασε η εταιρεία.

Το Baby II, δημιουργήθηκε για την 110η επέτειο της μάρκας στο Molsheim, σε συνεργασία με την The Little Car Company.

Το μεγαλύτερο junior αυτοκίνητο που δημιουργήθηκε ποτέ, βασίζεται στη Bugatti Type 35, του 1920, η οποία συμμετείχε με τεράστια επιτυχία στους αγώνες, με αποτέλεσμα το 1926 ο Ettore Bugatti και ο γιός του Jean, αποφάσισαν να κατασκευάσουν ένα μικρό αντίγραφο του μοντέλου, το Baby I, για τον μικρότερο γιό του Ettore.

Η ηλεκτρική Baby II Bugatti, μπήκε στην παραγωγή

Τώρα, το Baby II, που μπορεί να οδηγείται τόσο από ενήλικες όσο και από παιδιά, είναι σε διαστάσεις στο 75% της Type 35, με μήκος 2,8 μέτρα και πλάτος 1,0 μ. Το δε βάρος, ξεκινά από περίπου 230 κιλά χωρίς οδηγό.

Το μοντέλο, που θα κατασκευαστεί σε 500 αντίτυπα, τα οποία έχουν ήδη ξεπουληθεί, θα έχει τρεις εκδόσεις: Base, με μπαταρία 1,4 kWh και συνθετικό αμάξωμα, Vitesse με αμάξωμα από ανθρακονήματα, μπαταρία 2,8 kWh καθώς και Speed Key, όπως η μεγάλη Chiron, ενώ η έκδοση Pu Sang, έχει τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά με την Vitesse, όμως το αμάξωμα είναι εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο.

Η έκδοση Base, έχει δύο προγράμματα οδήγησης: Novice με μέγιστη ταχύτητα 20 χλμ./ώρα και ισχύ 1kW (1.3hp) και Expert, με τελική ταχύτητα 45 χλμ./ώρα και ισχύ 4kW (5.4hp). Η δε αυτονομία κίνησης, είναι 25 χλμ.

Οι εκδόσεις Vitesse και Pur Sang, περιλαμβάνουν αυτά τα δύο προγράμματα, όμως έχουν επιπλέον επιδόσεις, λόγω του Bugatti Speed Key. Το αποτέλεσμα είναι να αποδίδει 10kW (13.4 hp) με τελική ταχύτητα 70 χλμ./ώρα, ενώ επιταχύνει στα 0-60 χλμ./ώρα (ανάλογα το βάρος του οδηγού) σε 6 δευτ. Οι δύο εκδόσεις έχουν αυτονομία κίνησης πάνω από 50 χλμ.

Οσον αφορά τις τιμές, οι τρεις εκδόσεις ξεκινούν από 30.000, 43.500 και 58.500 ευρώ, αντίστοιχα.

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ