ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H BMW εκπαιδεύει τους οδηγούς των μοντέλων της

H BMW εκπαιδεύει τους οδηγούς των μοντέλων της

Εδώ και 40 χρόνια η BMW δίνει τη δυνατότητα στους οδηγούς των αυτοκινήτων της, να τα μάθουν καλύτερα με γνώμονα την ασφάλεια και την απόδοση στο δρόμο.

Έχω συμμετάσχει σε πρόγραμμα «BMW & MINI Driving Experience», στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, έχοντας τη δυνατότητα να μάθω από τους τεχνικούς του ομίλου BMW πολλά για τα νέα του μοντέλα. Έχω συνοδηγήσει με οδηγούς αγώνων της BMW, που έχουν την εμπειρία και σου μεταφέρουν την εικόνα του αυτοκινήτου, ενώ έχω οδηγήσει έχοντας στο πλάι μου αυτούς τους ανθρώπους για να με διορθώνουν τα λάθη και να με συμβουλεύουν.

Επιμέλεια: Δημήτρης Μπαλής

Αν αυτό που κάνει η BMW εδώ και 40 χρόνια (πολύ πιο έντονα από το 2011), το έκαναν όλοι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων, δηλαδή να εκπαιδεύουν τους οδηγούς των μοντέλων τους, πιθανότατα θα είχαμε αφενός καλύτερους οδηγούς και αφετέρου λιγότερα ατυχήματα και λιγότερες χαμένες ανθρώπινες ζωές.

Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η εξοικείωση ενός οδηγού με το αυτοκίνητό του, ανεξάρτητα από το πόσα χρόνια το οδηγοί. Πολλοί θεωρούν ότι το ξέρουν «απ’ έξω» μετά από λίγο καιρό, όμως πιστέψτε με κάθε φορά που πιάνω το τιμόνι του ίδιου αυτοκινήτου, είναι μια διαφορετική εμπειρία. Διότι κάθε φορά κάτι καινούργιο ανακαλύπτω.

Κατά συνέπεια, είναι πολύ χρήσιμο να ξέρεις τις δυνατότητες του αυτοκινήτου σου, τις ικανότητες τις δικές σου και μπορείς μπορείς αυτά τα δύο να τα συνδυάσεις για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Για να επιστρέψω στην BMW, το 2011, αυτό που ξεκίνησε σαν «σχολή οδήγησης» αναδιοργανώθηκε υπό τη σημαία του «BMW & MINI Driving Experience» για να προσφέρει ποικίλες ξεχωριστές οδηγικές εμπειρίες. Από ντριφταρίσματα στο πάγο και το χιόνι και την επίτευξη της ιδανικής γραμμής στην αγωνιστική πίστα, μέχρι οδήγηση σε γραφικές διαδρομές μέσα από όμορφα τοπία. Πλέον, το BMW & MINI Driving Experience προσφέρει ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών σεμιναρίων κατάλληλων για αρχάριους αλλά και έμπειρους οδηγούς. Βασική ιδέα πίσω από τα σεμινάρια παρέμεινε η ίδια όλα αυτά τα χρόνια: να μαθαίνεις να συνεργάζεσαι αποδοτικά με το αυτοκίνητο σε μία μεγάλη ποικιλία – κάποιες φορές – κρίσιμων οδηγικών συνθηκών, πέρα από τις καθημερινές απαιτήσεις οδήγησης, με δεξιοτεχνία και έλεγχο.

Κατ’ επέκταση, το BMW Customised Experience προσφέρει επίσης την ευκαιρία μιας εξατομικευμένης διοργάνωσης με όλη τη γκάμα αυτοκινήτων, τοποθεσιών και εκπαιδευτικού περιεχομένου.

H BMW εκπαιδεύει τους οδηγούς των μοντέλων της

Εκπαίδευση εκπαιδευτών

Πάντως, ακόμα και οι υποψήφιοι εκπαιδευτές του BMW & MINI Driving Experience, πρέπει πρώτα να ολοκληρώσουν ένα εκτενές πρόγραμμα εκπαίδευσης μερικής απασχόλησης, για το οποίο υπάρχει αυστηρή διαδικασία επιλογής. Επιπλέον των τεχνικών γνώσεων, των μεγάλων οδηγικών ικανοτήτων και της εμπειρία στη διαχείριση αυτοκινήτων του BMW Group, οι επίδοξοι εκπαιδευτές πρέπει να έχουν επίσης τα απαραίτητα προσόντα για να επικοινωνούν τις γνώσεις τους. Επομένως, οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα εκπαίδευσης εκπαιδευτών εξοικειώνονται λεπτομερώς με τη φιλοσοφία εκπαίδευσης και διδασκαλίας. Μαθαίνουν πώς να αναγνωρίζουν τις προσωπικές δεξιότητες και αδυναμίες των «μαθητών» και να διασφαλίζουν ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα όσο το δυνατόν πιο αποδοτικά.

Εξάπλωση σε όλο τον κόσμο

Η BMW προσφέρει σήμερα ενεργά εκπαιδευτικά προγράμματα σε περισσότερες από 30 χώρες σε πέντε ηπείρους. Η BMW M υποστηρίζει τοπικά προγράμματα Driving Experiences σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας εκπαίδευση καθώς και κτίρια και εγκαταστάσεις που απαιτούνται για τη δημιουργία ομοιόμορφων προτύπων ασφάλειας και ποιότητας για το BMW Driving Experience. Στη Διεθνή Ακαδημία Εκπαιδευτών, η εκπαίδευση γίνεται σύμφωνα με παγκόσμια πρότυπα από το 1997 και δοκιμάζει τις ικανότητές τους μέσα από μία εντατική διαδικασία. Εάν περάσουν με επιτυχία, λαμβάνουν τη διεθνή πιστοποίηση «Official Partner of M». Τα BMW Driving Experience σε Ολλανδία και ΗΠΑ είναι πιστοποιημένα κέντρα αριστείας. Η Ολλανδία ξεκίνησε το 2015, και ακολούθησε το Αμερικανικό BMW Performance Center Ανατολικά στο Spartanburg και Δυτικά στο Palm Springs στις αρχές του 2017. Περισσότερα κέντρα BMW Driving Experience σε όλο τον κόσμο βρίσκονται σε διαδικασία πιστοποίησης.

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ