ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Bentley Bentayga ανεβαίνει στα σύννεφα

H Bentley Bentayga ανεβαίνει στα σύννεφα

Στο φετινό Pikes Peak, που θα διεξαχθεί στις 24 Ιουνίου, μία από τις συμμετέχοντες εταιρείες θα είναι και η Bentley, με την Bentayga W12.

Αναμφίβολα το Pikes Peak, το επονομαζόμενο και Race to the Clouds είναι μία από τα πιο απαιτητικές αναβάσεις στον κόσμο. Η ιδιαιτερότητά της είναι η διαφορά υψομέτρου, μιας και ξεκινά από τα 2.862 μέτρα και τερματίζει στα 4.302, με τη συνολική απόσταση που καλύπτεται να είναι συνολικά 19,99 χλμ. και οι στροφές να φτάνουν τις 156.

Στη φετινή διοργάνωση, που θα διεξαχθεί στις 24 Ιουνίου, μία από τις συμμετέχοντες εταιρείες θα είναι και η Bentley, με την Bentayga W12. Ο βρετανός κατασκευαστής έχει φυσικά στόχο την κατάκτηση της πρώτης θέσης, και γιατί όχι να σπάσει το ρεκόρ χρόνου στην κατηγορία των SUV. "Από τη στιγμή που λανσαρίστηκε η Bentayga, αποτελεί σημείο αναφοράς για τον ανταγωνισμό, όντας ένα μοντέλο που συνδυάζει την απαράμιλλη πολυτέλεια με τις υψηλές επιδόσεις. Ελπίζουμε να θέσουμε ένα ακόμη θετικό στοιχείο, κατακτώντας φέτος την πιο απαιτητική ορεινή διαδρομή του κόσμου", επισήμανε ο διευθυντής του αγωνιστικού τμήματος της Bentley, Brian Gush.

Η Bentayga W12 διαθέτει έναν twin-turbo W12 βενζινοκινητήρα, χωρητικότητας 6.0 lt και απόδοσης 608 hp και 900 Νμ ροπής. Η ισχύς περνά στον δρόμο μέσω ενός 8τάχυτου, αυτόματου κιβωτίου και του standard συστήματος μόνιμης τετρακίνηση. Παρά τα 2.440 κιλά βάρους, το βρετανικό SUV επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,1 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα είναι 301 χλμ./ώρα. Επίσης, δεν λείπει η αερανάρτηση και οι ενεργές αντιστρεπτικές.

Η Bentley Bentayga θα συμμετάσχει στην κατηγορία "exhibition", στην οποία μεταξύ άλλων συμμετέχουν μοντέλα όπως το Dodge Viper και ένα Ford pickup του 1949…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ