ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Bentayga Speed αποδίδει 626 ίππους

Photo: James Lipman
Photo: James Lipman JAMES LIPMAN

Παράγει ροπή 900 Nm, αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 306 χλμ./ώρα και επιταχύνει σε 3,9 δευτερόλεπτα, έχοντας εκτεταμένη σουίτα υπηρεσιών My Bentley που συνδέονται με ενσωματωμένη κάρτα SIM.

Η πιο ισχυρή Bentayga Speed, μόλις αποκαλύφθηκε από την Bentley. Η κορωνίδα της οικογένειας Bentayga, είναι κι αυτή χειροποίητη, ​​συνδυάζει το σύστημα μετάδοσης κίνησης W12 και πολλά στάνταρ από τα πολυτελή μοντέλα, συμπεριλαμβανομένης της προδιαγραφής οδήγησης Mulliner.

Βασισμένο σε μια μακρά παράδοση μοντέλων Speed, ​​που γεννήθηκε με το Continental GT το 2007, το νέο Bentayga Speed ​​διατηρεί τα διαπιστευτήρια απόδοσης που αποδείχθηκαν από τον προκάτοχό του, που πέτυχε ρεκόρ για SUV παραγωγής στο εξαντλητικό Pikes Peak International Hill Climb, το 2018.

Η νέα Bentayga Speed, βασίζεται στην πλήρως ανανεωμένη Bentayga, υιοθετώντας το ίδιο DNA σχεδιασμού Bentley που επικρατεί τώρα σε ολόκληρη τη γκάμα μοντέλων.

Photo: James Lipman
Photo: James Lipman JAMES LIPMAN

Ένα χαρακτηριστικό λειτουργίας, είναι η αποτελεσματική απενεργοποίηση κυλίνδρου, που συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης και των ρύπων. Στις ταχύτητες 5 έως 8, όταν ο οδηγός απελευθερώνει το γκάζι (για παράδειγμα στον αυτοκινητόδρομο), το αυτοκίνητο θα ανοίξει το μετατροπέα ροπής, βάζοντας τον κινητήρα σε αδράνεια και απλώς αφήνοντας το αυτοκίνητο να κυλήσει. Όταν πατηθεί και πάλι το γκάζι, ή το αυτοκίνητο αρχίσει να κατηφορίζει και αυξάνει ταχύτητα, το κιβώτιο ενεργοποιείται εκ νέου.

Photo: James Lipman
Photo: James Lipman JAMES LIPMAN

Παράλληλα, το σύστημα είναι και υβριδικό, υιοθετώντας τεχνολογία 48V, ενώ αναθεωρήθηκε το σύστημα Bentley Torque Vectoring by Brake - με το οποίο το αυτοκίνητο φρενάρει ελαφρά τον εσωτερικό πίσω τροχό στη γωνία εισόδου για να δώσει δύναμη στον μπροστινό άξονα.

Κι ακόμα, τα προαιρετικά κεραμικά φρένα από άνθρακα της Bentayga Speed, ​​είναι τα μεγαλύτερα και ισχυρότερα φρένα που διατίθενται από την Bentley, και έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν σε θερμοκρασίες έως 1.000 ° C.

Photo: James Lipman
Photo: James Lipman JAMES LIPMAN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ