ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Audi τιμά την αποστολή Apollo της NASA

H Audi τιμά την αποστολή Apollo της NASA

Θέλοντας να αποτίσει έναν ελάχιστο φόρο τιμής στην τελευταία αποστολή της NASA στο φεγγάρι, η Audi δημιουργεί ένα μοναδικής παραγωγής βίντεο.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι στις 7 Δεκεμβρίου του 1972, ο αμερικανικός οργανισμός που ασχολείται με την εξερεύνηση του διαστήματος, την αεροναυτική και τη μελέτη του περιβάλλοντος της Γης, έστειλε στο φεγγάρι την τελευταία αποστολή του προγράμματος Apollo, με πλήρωμα τους Eugene Cernan, Ronald Evans και Harrison Schmitt. Το πρόγραμμα Apollo πέτυχε σημαντικές πρωτιές στην εξερεύνηση του διαστήματος, ενώ είναι το μόνο μέχρι σήμερα που έστειλε ανθρώπους πέρα από την περιγήινη τροχιά, με πρώτη αποστολή το "Apollo 8".

Κατά την διάρκεια του διάρκειας 65 δευτερολέπτων βίντεο, "ταξιδεύουμε" στο μέλλον και πιο συγκεκριμένα στο 2030. Παρακολουθούμε δύο αστροναύτες-μέλη της αποστολής "Apollo 45" να προσγειώνονται στη Σελήνη και να ανακαλύπτουν σημαντικά στοιχεία, όπως το αποτύπωμα του πρώτου ανθρώπου που πάτησε στο έδαφος του γειτονικού μας πλανήτη, Neil Armstrong, το 1969, ίχνη από την πορεία του διαστημικού οχήματος Lunar Rover του 1972, καθώς και από το Audi Lunar Quattro, το μικρό ρομποτικό όχημα, που βρέθηκε στο φεγγάρι το… 2019.

Για το τελευταίο να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο όχημα αποτελεί δημιούργημα 3D εκτυπωτή και αντιπροσωπεύει την έμπνευση εθελοντών επιστημόνων και μηχανικών, με επικεφαλής τον Robert Boehme, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της γερμανικής ομάδας Part-Time Scientists. Το Lunar Quattro είναι κατά 85% κατασκευασμένο από αλουμίνιο και ζυγίζει μόλις 30 κιλά.

Κινείται από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, τοποθετημένους σε κάθε τροχό, ικανούς να προσφέρουν ταχύτητες έως και 3,6 χλμ./ώρα. Οι κινητήρες τροφοδοτούνται από μπαταρίες ιόντων-λίθίου, οι οποίες επαναφορτίζονται με τη συνδρομή των κινούμενων φωτοβολταϊκών στοιχείων που ενσωματώνονται στο διαστημικό τετράτροχο όχημα…

Δείτε το video:

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ