ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Audi πούλησε λιγότερα αλλά έβγαλε περισσότερα χρήματα

Audi A8: Production at Audi Neckarsulm
Audi A8: Production at Audi Neckarsulm AUDI AG

Η Audi βελτίωσε την λειτουργική της απόδοση σε σχέση με το περσινό πρώτο εξάμηνο.

Το πώς μπορείς να πετύχεις περισσότερα έσοδα και καθαρά κέρδη, πουλώντας λιγότερα αυτοκίνητα, είναι μια άσκηση στην οποία επιδίδονται καθημερινά τα στελέχη των εταιρειών αυτοκινήτων. Βέβαια, άλλοτε πετυχαίνει και άλλοτε όχι, όμως η προσπάθεια είναι διαρκής.

Στην περίπτωση του Audi Group, είχαμε έσοδα 30,1 δισεκατομμυρίων ευρώ και λειτουργικό κέρδος 2,7 δισεκατομμυρίων στο πρώτο εξάμηνο του 2017. Η Audi βελτίωσε την λειτουργική της απόδοση σε σχέση με το περσινό πρώτο εξάμηνο.

Σε παγκόσμιο επίπεδο οι πωλήσεις αυτοκινήτων Audi ήταν χαμηλότερες μετά την προσωρινή μείωση των πωλήσεων στην αγορά της Κίνας και σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2016.

Τον Ιούνιο, οι πωλήσεις στην Κίνα αυξήθηκαν και πάλι και έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο για το συγκεκριμένο μήνα. Η εταιρία προβλέπει ισχυρότερη ζήτηση στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, ενώ οι επενδύσεις για νέα μοντέλα θα είναι μεγαλύτερες από ότι στους πρώτους έξι μήνες της χρονιάς.

"Η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Audi A8 στο πρώτο Audi Summit ήταν η αρχή μίας σειράς παρουσιάσεων νέων μοντέλων" δήλωσε ο Rupert Stadler, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της AUDI AG. Η νέα γενιά της ναυαρχίδας της Audi εξελίχθηκε ως το πρώτο αυτοκίνητο ευρείας παραγωγής με πλήρως αυτόνομη οδήγηση, καθώς και με προηγμένη mild hybrid ή plug-in hybrid τεχνολογία δικτύου υψηλής τάσης που σταδιακά θα περάσει σε όλες τις εκδόσεις.

"Έως τα μέσα του 2018, θα παρουσιάσουμε τις νέες γενιές τεσσάρων βασικών μας μοντέλων. Επιπρόσθετα, από την επόμενη χρονιά θα διευρύνουμε την προϊοντική μας διαθεσιμότητα στις κορυφαίες κατηγορίες με το νέο Audi Q8 και με το πλήρως ηλεκτρικό Audi e-tron" τόνισε ολοκληρώνοντας ο R. Stadler.

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ