ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η αντίληψη της Nissan για τα ηλεκτρικά του μέλλοντος

Η αντίληψη της Nissan για τα ηλεκτρικά του μέλλοντος

Πρεμιέρα για το αμιγώς ηλεκτρικό crossover, Aryia, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο.

Η Nissan εδώ και χρόνια δίνει έμφαση στην ηλεκτροκίνηση. Μάλιστα, διαθέτει το Leaf, που πηγαίνει εξαιρετικά στις πωλήσεις παγκοσμίως. Τώρα, ετοιμάζεται να λανσάρει ηλεκτρικές εκδόσεις και σε άλλα αμαξώματα, πέραν των μικρομεσαίων.

Προάγγελος αυτών των μοντέλων, μπορεί να αποτελέσει το πρωτότυπο Ariya, ένα EV crossover με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες που προσφέρουν πανίσχυρη επιτάχυνση, βραβευμένη τεχνολογία υποστήριξης οδηγού και με μια εμφάνιση που σηματοδοτεί την ολική “επανεκκίνηση” στο σχεδιασμό της μάρκας.

Το Ariya Concept διαθέτει μια ευρύχωρη καμπίνα υψηλής ποιότητας με χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας και ένα πλαίσιο, με επίπεδο πάτωμα, που αποπνέει την καθαρή φύση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ενσωματώνει το όραμα του Nissan Intelligent Mobility για την ατομική μεταφορά, όπου η ηλεκτροκίνηση και η ευφυΐα των οχημάτων θα προσφέρουν απρόσκοπτη και ταυτόχρονα προσαρμοσμένη ταξιδιωτική εμπειρία, χωρίς ατυχήματα ή επιβλαβείς εκπομπές ρύπων.

Η αντίληψη της Nissan για τα ηλεκτρικά του μέλλοντος

Το Ariya Concept, αποτελεί σχεδιαστική “προέκταση” του πρωτότυπου Nissan IMx, που πρωτοεμφανίστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, το 2017. Περιλαμβάνει την τολμηρή “ηλεκτροδοτούμενη” V-motion υπογραφή εμπρός, με 3D διάσταση, όπως και την εντυπωσιακή κόκκινη λωρίδα φωτισμού πίσω, τις μικρές προεξοχές και ένα εσωτερικό που μοιάζει περισσότερο με ένα πολυτελές μοντέρνο σαλόνι, αντί για την καμπίνα ενός συμβατικού οχήματος.

Ξεχωρίζει ο μινιμαλιστικός πίνακας οργάνων, με ενσωματωμένα χειριστήρια αφής. Τα μοναδικά φυσικά χειριστήρια είναι το κουμπί start, ένα μόνο κουμπί για τη λειτουργία της οθόνης 12,3 ιντσών και τα χειριστήρια κλιματισμού, τα οποία είναι εντέχνως τοποθετημένα στην κάτω πλευρά, από γνήσιο ξύλο, του πίνακα οργάνων.

Το Ariya Concept διαθέτει την τελευταία έκδοση του βραβευμένου συστήματος υποστήριξης οδηγών της Nissan, ProPILOT 2.0, για μια πιο άνετη και γεμάτη αυτοπεποίθηση οδήγηση. Σχεδιασμένο για οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο, το ProPILOT 2.0 λειτουργεί σε συνδυασμό με το σύστημα πλοήγησης του οχήματος για να βοηθήσει στο χειρισμό του αυτοκινήτου, σύμφωνα με μια προκαθορισμένη διαδρομή, σε καθορισμένους δρόμους. Παράλληλα, για πρώτη φορά, το σύστημα επιτρέπει την οδήγηση χωρίς ο οδηγός να κρατά το τιμόνι, διατηρώντας την πορεία του οχήματος σε μια λωρίδα.

Η αντίληψη της Nissan για τα ηλεκτρικά του μέλλοντος

Ο οδηγός λαμβάνει διαισθητική οπτική και ηχητική καθοδήγηση και καλείται να έχει και τα δύο χέρια στο τιμόνι, προκειμένου να επιβεβαιώσει την έναρξη αυτών των λειτουργιών, μέσω ενός διακόπτη. Όταν το ProPILOT 2.0 είναι ενεργοποιημένο, ο εσωτερικός φωτισμός αλλάζει χρώματα για να σηματοδοτήσει την ενεργοποίηση της οδήγησης “χωρίς χέρια στο τιμόνι”, δημιουργώντας μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα.

Κατασκευασμένο πάνω σε ένα 100% ηλεκτρικό σύστημα κίνησης υψηλής απόδοσης, το Nissan Ariya Concept προσφέρει στιγμιαία ροπή στους τροχούς, συνδυάζοντας την λειτουργία των διπλών κινητήρων εμπρός / πίσω. Αυτή η διάταξη προσφέρει ισορροπημένη, προβλέψιμη ισχύ και στους τέσσερις τροχούς, ίση ή καλύτερη από πολλά premium σπορ αυτοκίνητα…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ