ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Γενναίες επιδοτήσεις της Γαλλίας για ηλεκτρικά -και όχι μόνο- οχήματα

Γενναίες επιδοτήσεις της Γαλλίας για ηλεκτρικά -και όχι μόνο- οχήματα
JEAN-BRICE LEMAL

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, θα ανακοινώσει στη Γαλλία ένα πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου των κυκλοφορούντων οχημάτων προς όφελος του περιβάλλοντος της οικονομίας.

Ένα ευρύ πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου των κυκλοφορούντων οχημάτων στη Γαλλία, προς όφελος του περιβάλλοντος, και παράλληλα τόνωση της αυτοκινητοβιομηχανίας προς όφελος της οικονομίας, ανακοινώνει σήμερα ο πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις μεγαλύτερες επιδοτήσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιδότηση αγοράς καινούργιου ηλεκτρικού αυτοκινήτου, από 6.000 ευρώ που είναι σήμερα θα αυξηθεί στις 7.000 ευρώ για ιδιώτες αγοραστές, ενώ για τις εταιρείες, που θέλουν να αποκτήσουν στόλο ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η επιδότηση από 3.000 ευρώ θα αυξηθεί στις 5.000 ευρώ για κάθε αγορά.

Επίσης, επειδή αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να πωληθούν κατά χιλιάδες ηλεκτρικά αυτοκίνητο, πρώτον επειδή δεν φθάνει η παραγωγή καθώς τώρα αναπτύσσεται η ηλεκτροκίνηση και δεύτερον επειδή το δίκτυο δημόσιων σταθμών φόρτισης βρίσκεται υπό ακόμα μεγαλύτερη διεύρυνση, η γαλλική κυβέρνηση θα επιδοτήσει και την αγορά υβριδικών αυτοκινήτων, με ήπια υβριδική τεχνολογία αλλά και plug-in, με ποσό 2.000 ευρώ για κάθε αυτοκίνητο.

Πέραν αυτών, θα δοθεί και κίνητρο αγοράς καινούργιου ή ελαφρώς μεταχειρισμένου συμβατικού αυτοκινήτου, δηλαδή με κινητήρα βενζίνης, πετρελαίου ή φυσικού αερίου, χωρίς απαραίτητα να έχει υβριδικό σύστημα. Κι αυτό, επειδή τα νέα μοντέλα είναι πολύ πιο «καθαρά» από τα προηγούμενων ετών.

Ανάλογα κίνητρα περιμένουμε πολύ σύντομα και στην Ελλάδα, με επίσημες ανακοινώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ