ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Φρεσκαρίστηκε και το Nissan Qashqai

Φρεσκαρίστηκε και το Nissan Qashqai

Με περισσότερο εξοπλισμό και νέα έκδοση το νέο Nissan Qashqai ενώ προστέθηκε στην γκάμα του μοντέλου και η έκδοση Techna+.

Το Nissan Qashqai ήταν το μοντέλο που το 2007 ουσιαστικά εγκαινίασε την κατηγορία των συμπαγών SUV και έχει καταστεί το πρώτο σε πωλήσεις crossover στην Ευρώπη. Είναι το πιο εμπορικό Nissan στην Ευρώπη, στα 83 χρόνια της μάρκας, με πάνω από 2,3 εκατ. πωλήσεις.

Τώρα, ήρθε η στιγμή να ανανεωθεί, ενώ προστέθηκε στην γκάμα του μοντέλου και η έκδοση Techna+, με πολυτελή στοιχεία. Για δε τους αγοραστές που αναζητούν νέα επίπεδα ευελιξίας στην οδήγηση, αλλά και μεγαλύτερη ελευθερία όταν το επιθυμούν, το νέο Qashqai θα είναι διαθέσιμο με την αυτόνομη τεχνολογία κίνησης ProPILOT της Nissan.

Ελαφρώς φρεσκαρισμένο εξωτερικά (+1,7 εκ., μάσκα, καπό, προφυλακτήρες, φωτιστικά κ.α.), όμως οι περισσότερες αλλαγές παρατηρούνται στην καμπίνα. Ειδικά στην έκδοση Techna+, τα νέα καθίσματα υψηλής ποιότητας είναι επενδεδυμένα με μαλακό δέρμα nappa, συνοδευόμενα από πολυτελές τρισδιάστατο ανάγλυφο στα κεντρικό πλαίσιό τους.

Το κάθισμα του οδηγού διαθέτει ηλεκτρικά ελεγχόμενη πνευματική οσφυϊκή υποστήριξη τεσσάρων κατευθύνσεων, γεγονός που αποτελεί άλλη μια πρωτιά για την Nissan στην Ευρώπη και με λειτουργία μνήμης. Στάνταρ φέρει και το νέο σύστημα ήχου BOSE Premium οκτώ ηχείων, ενώ εξωτερικά η έκδοση έρχεται με καλύμματα καθρεπτών σε χρώμα ασημί και με ράγες οροφής.

Φρεσκαρίστηκε και το Nissan Qashqai

Γενικά, σε όλες τις εκδόσεις, ξεχωρίζει το εντυπωσιακό νέο τιμόνι, σε σχήμα D, με διακόπτες, πιο σπορ και με καλύτερη ορατότητα στον πίνακα οργάνων.

Αλλαγές παρατηρούνται στα καθίσματα και στα υλικά, ενώ οι διακόπτες των ηλεκτρικών παραθύρων έχουν αυτόματη λειτουργία και για τις τέσσερις πόρτες. Στάνταρ είναι το σύστημα ψηφιακού ραδιοφώνου DAB και η δορυφορική πλοήγηση NissanConnect με οθόνη αφής (στάνταρ στις εκδόσεις N-Connecta και άνω, προαιρετική στην Acenta.

Ο χώρος αποσκευών παραμένει στα 430 λίτρα που αυξάνεται στα 860 λίτρα, όταν τα πίσω καθίσματα αναδιπλωθούν σε διάταξη 60:40.

Η γκάμα των αποδοτικών κινητήρων του Qashqai παραμένει, προσφέροντας επιλογές βενζίνης ή πετρελαίου, εξατάχυτου χειροκίνητου ή CVT XTronic αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων και κίνησης σε δύο ή τέσσερις τροχούς, καλύπτοντας στο έπακρο τις ανάγκες των υποψήφιων αγοραστών. Η γκάμα περιλαμβάνει φυσικά και τον 1.5 λίτρων πετρελαίου κινητήρα των 110 ίππων, ο οποίος με εκπομπές CO2 μόλις 99 γρ./χλμ. και οικονομία καυσίμου από μόλις 3,8 λίτρα / 100 χλμ., θεωρείται ο κορυφαίος της κατηγορίας.

Τo ανανεωμένο Qashqai, πωλείται από τις 19.190 ευρώ με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης των 1.2 lt (115hp)…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ