ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Φρεσκαρίστηκαν και έρχονται BMW Σειρά 2 Coupe και Cabrio

Φρεσκαρίστηκαν και έρχονται BMW Σειρά 2 Coupe και Cabrio

Τα BMW Σειρά 2 Coupe και Cabrio αναμένονται τον Ιούλιο στην ελληνική αγορά, με νέα στοιχεία και περισσότερο εξοπλισμό.

Η επιλογή της BMW να μπει στην κατηγορία μικρότερων αμαξωμάτων θεωρείται επιτυχημένη, διότι μέχρι στιγμής πάνω από 140.000 αυτοκίνητα της Σειράς 2 έχουν πουληθεί.

Η μάρκα, φρεσκάρισε πρόσφατα τις εκδόσεις Coupe και Cabrio, με προβολείς LED στο βασικό εξοπλισμό, αναβαθμισμένο εσωτερικό και νέες υπηρεσίες συνδεσιμότητας.

Σχεδιαστικά φέρουν μεγαλύτερη μάσκα, προβολείς bi-LED (προαιρετικά με προσαρμοζόμενη λειτουργία full-LED), μεγαλύτερους εξωτερικούς αεραγωγούς και μονοκόμματα φώτα πίσω με λυχνίες LED. Πέραν αυτών, στην εμφάνιση συνεισφέρουν οι νέες ζάντες αλουμινίου 16, 17 και 18 ιντσών.

Στη καμπίνα άλλαξε το ταμπλό, ο οδηγοκεντρικός πίνακας οργάνων, τα υφάσματα στις ταπετσαρίες και τα διακοσμητικά.

Τώρα, όσον αφορά τις διαστάσεις, έχουν και οι δύο τετραθέσιες εκδόσεις μήκος 4,432 μ., με χώρο αποσκευών 390 λίτρων όγκου, ενώ στην Cabrio έκδοση η ηλεκτρική, υφασμάτινη soft-top οροφή ανοίγει και εν κινήσει με ταχύτητες έως 50 χλμ./ώρα.

Φρεσκαρίστηκαν και έρχονται BMW Σειρά 2 Coupe και Cabrio

Σε επίπεδο εξοπλισμού. η κεντρική οθόνη υψηλής ανάλυσης 8,8 ιντσών στις νέες εκδόσεις εφοδιάζεται με λειτουργία αφής σε συνδυασμό με το προαιρετικό σύστημα Πλοήγησης Professional. Έτσι, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του έναν ακόμα τρόπο ελέγχου των διαφόρων λειτουργιών, πέρα από την τελευταία γενιά του λειτουργικού συστήματος iDrive (στάνταρ), του Touch Controller και του ευφυούς συστήματος φωνητικού ελέγχου.

Επίσης, τα μοντέλα νέας γενιάς προσφέρουν τη δυνατότητα επαγωγικής, ασύρματης φόρτισης συμβατών smartphones μέσω ειδικής υποδοχής, ενώ η πρόσβαση στο Apple CarPlay γίνεται μέσω κάποιου συστήματος πλοήγησης της BMW. Από την άλλη, το WiFi hotspot μέσα στο αυτοκίνητο προσφέρει μία γρήγορη, mobile διαδικτυακή σύνδεση για μέχρι δέκα συσκευές.

Εξάλλου, η στάνταρ κάρτα SIM που είναι ενσωματωμένη στο αυτοκίνητο επιτρέπει βέλτιστη συνδεσιμότητα και πρόσβαση σε υπηρεσίες της BMW μέσω BMW ConnectedDrive, χωρίς να απαιτείται συνδεδεμένο smartphone. Μεταξύ των υπηρεσιών είναι Real Time Traffic Information (RTTI) με προειδοποίηση κινδύνου, On-Street Parking Information και πρόσβαση στο όχημα μέσω Remote Services.

Φρεσκαρίστηκαν και έρχονται BMW Σειρά 2 Coupe και Cabrio

Στη λίστα των συστημάτων υποστήριξης που μπορούν να γίνουν παραγγελία, υπάρχουν τα: Active Cruise Control με λειτουργία Stop & Go και το Driving Assistant που φέρει σύστημα Lane Departure Warning και City Collision Mitigation, που ενεργοποιεί τα φρένα αυτόματα σε ταχύτητες έως 60 χλμ./ώρα σε περίπτωση επικείμενης σύγκρουσης με αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα ή πεζό.

Στον τομέα των κινητήρων, τα μοντέλα θα εφοδιάζονται με τρικύλινδρα, τετρακύλινδρα και εξακύλινδρα μοτέρ, που αποδίδουν από 136 hp έως 340 hp (κατανάλωση μικτού κύκλου: 8,3 – 3,8 λίτρα/100 χλμ., εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 189 – 101 γρ./χλμ. – όλα εργοστασιακές μετρήσεις)

Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς, είτε μέσω ενός εξατάχυτου μηχανικού κιβωτίου ή ενός οκτατάχυτου αυτόματου Steptronic, με χειριστήρια αλλαγών σχέσεων στο τιμόνι.

Καταλήγοντας, διαθέσιμες θα είναι και οι εκδόσεις BMW M240i/M240i xDrive με 340 hp και τετρακίνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ