ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ford Puma: Έρχεται και πετρελαιοκίνητο με αυτόματο κιβώτιο

Ford Puma: Έρχεται και πετρελαιοκίνητο με αυτόματο κιβώτιο

Η πολυτελής έκδοση Puma ST-Line Vignale, με ξεχωριστές λεπτομέρειες στο σχεδιασμό.

Το νέο Puma, διατίθεται από την προ κορονοϊού εποχή στη χώρα μας και αναμένεται να έχει εμπορική επιτυχία καθώς αφενός εντάσσεται στην πλέον δημοφιλή κατηγορία της αγοράς, τα SUV – Crossover και αφετέρου επειδή διαθέτει πλειάδα επιλογών με πλούσιο εξοπλισμό.

Μέχρι τώρα ήταν διαθέσιμο μόνο με τον χιλιάρη, turbo κινητήρα βενζίνης με 125 και 155 ίππους, αμφότερα με ήπια υβριδική τεχνολογία, ωστόσο, πλέον, θα διατίθεται και με τον αποδοτικό κινητήρα πετρελαίου 1.5L EcoBlue – 120 ίππων, που συνδυάζεται με 6άρι μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων.

Μαζί με αυτή την έκδοση, που θα εισαχθεί σε περίπου ενάμιση μήνα, δηλαδή στα μέσα Ιουλίου, θα έρθει και στην Ελλάδα το χιλιάρι μοτέρ βενζίνης 125 ίππων, σε μη υβριδική έκδοση, αλλά με το νέο 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Η προσθήκες αυτές ενδυναμώνουν τη γκάμα του μοντέλου, καθώς ακόμα μεγάλη μερίδα του αγοραστικού κοινού, προτιμά το πετρέλαιο, κυρίως στην περιφέρεια της χώρας, ενώ είναι πολλοί εκείνοι που θέλουν αυτόματο κιβώτιο για μεγαλύτερη άνεση.

Ford Puma: Έρχεται και πετρελαιοκίνητο με αυτόματο κιβώτιο

Εργοστασιακά, η εταιρεία ανακοίνωσε τιμές κατανάλωσης και ρύπων, για την έκδοση πετρελαίου, σύμφωνα με το νέο κύκλο δοκιμών, στα 4,5 λίτρα/100 χλμ. και 118 γρ./χλμ. CO2, ωστόσο θα το οδηγήσουμε για να δούμε στην πράξη και στους ελληνικούς δρόμους, τι κατανάλωση θα καταγράψει.

Στη μη υβριδική έκδοση βενζίνης 1.0L EcoBoost - 125 ίππων, με το αυτόματο κιβώτιο, οι τιμές κατανάλωσης και ρύπων είναι 6,0 λίτρα / 100 χλμ. και 137 γρ./χλμ. CO2.

Εξάλλου, προστίθεται στη γκάμα του Puma και η πολυτελής έκδοση Puma ST-Line Vignale, με ξεχωριστές λεπτομέρειες στο σχεδιασμό (μάσκα και πλαίσιο σε σατινέ αλουμίνιο, κάτω τμήμα της μάσκας από έβενο, κάτω τμήμα του πίσω προφυλακτήρα βαμμένο στο χρώμα του αμαξώματος, καθώς και μία μεγάλη πίσω αεροτομή), προβολείς LED, δερμάτινα καθίσματα Windsor με θερμαινόμενα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού, δερμάτινο τιμόνι Manacor, premium ηχοσύστημα της B&O και σύστημα Ford KeyFree.

Εξάλλου, αναμένουμε σύντομα και έκδοση Puma ST, το οποίο φέρει την υπογραφή της Ford Performance.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ