ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ford M-Sport: Και τρίτος οδηγός για την πρωταθλήτρια

Ott Tanak(EST) performs during FIA World Rally Championship in Coffs Harbour, Australia  on  16.11.2017 // Jaanus Ree/Red Bull Content Pool // P-20171116-00106 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Ott Tanak(EST) performs during FIA World Rally Championship in Coffs Harbour, Australia on 16.11.2017 // Jaanus Ree/Red Bull Content Pool // P-20171116-00106 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. // JAANUS REE/RED BULL CONTENT POOL

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια ράλι Ford M-Sport προσέθεσε στο δυναμικό της και έναν τρίτο οδηγό, τον εξειδικευμένο στην άσφαλτο Μπριάν Μπουφιέ, για τουλάχιστον δύο αγώνες του WRC 2018: το Ράλι Μόντε Κάρλο, που ανοίγει το φετινό θεσμό στις 25-28 Ιανουαρίου, και το Γύρο Κορσικής τον Απρίλιο.

Ο Μπουφιέ, που θα συμπληρώσει το δίδυμο του πρωταθλητή Γάλλου Σεμπαστιάν Οζιέ και του Βρετανού Έλφυν Έβανς, έχει κερδίσει και τους δύο γαλλικούς αγώνες, το Μόντε Κάρλο το 2011 και το Γύρο Κορσικής το 2013 - αν και σε χρονιές που οι δύο αγώνες προσμετρούσαν στο θεσμό IRC (Intercontinental Rally Challenge) και έπειτα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι (ERC) που τον διαδέχθηκε.

Επίσης, ο 39χρονος Μπουφιέ έχει μια δεύτερη θέση σε Μόντε του WRC το 2014, και πάλι με Ford Fiesta WRC της M-Sport. Η φετινή θα είναι για τον Γάλλο η ένατη φορά που θα εκκινήσει τον αγώνα του μικρού μεσογειακού κρατιδίου.

"Η εμπειρία του Μπριάν σε τέτοιους αγώνες δεν έχει αντίπαλο,» είπε ο ιδιοκτήτης της M-Sport, Μάλκολμ Ουίλσον, για το Ράλι Μόντε Κάρλο και το Γύρο Κορσικής. «Αυτοί είναι δύο από τους πιο εξειδικευμένους αγώνες του προγράμματος και οι συνθήκες, όπως και η επιλογή ελαστικών, σχεδόν πάντα καθορίζουν ποιος θα κερδίσει. Ο Μπριάν θα είναι άλλο ένα βέλος στη φαρέτρα μας, καθώς θα προσπαθήσουμε να υπερσπιστούμε τους δύο τίτλους μας".

Ford M-Sport: Και τρίτος οδηγός για την πρωταθλήτρια

Ο Μπουφιέ είπε, από την πλευρά του: "Δεν πίστευα ότι θα αποκτούσα ποτέ την ευκαιρία να οδηγήσω αυτό το αυτοκίνητο, ούτε καν στις δοκιμές. Έτσι, είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Το Μόντε και η Κορσική είναι διαφορετικοί αγώνες, αλλά είναι και δύο από τους αγαπημένους μου. Το πλάνο μου είναι να είμαι ήρεμος και να το διασκεδάσω. Και το 'κερασάκι στην τούρτα' θα είναι να σκοράρω εργοστασιακούς βαθμούς για την ομάδα", κατέληξε.

Θυμίζουμε ότι οι ομάδες του WRC έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στα Ράλι με τρία αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα δύο που θα πλασάρονται υψηλότερα στον τερματικό θα κατακτούν και τους βαθμούς για το πρωτάθλημα κατασκευαστών...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ