ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Φοιτητές δίνουν στους άστεγους του Εδιμβούργου ελπίδα για ένα πιο αισιόδοξο μέλλον

Φοιτητές δίνουν στους άστεγους του Εδιμβούργου ελπίδα για ένα πιο αισιόδοξο μέλλον

Φοιτητές του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, με την υποστήριξη της Ford, δημιούργησαν το Slurp, έναν οργανισμό που έχει στόχο να τους προσφέρει αμειβόμενη εργασία και κατοικία σε αστέγους.

Για να βοηθήσουν όσους δεν έχουν κατοικία αλλά και τους "κρυφούς άστεγους", φοιτητές του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου στη Σκοτία δημιούργησαν το Slurp – έναν οργανισμό με την υποστήριξη της Ford που έχει στόχο να τους προσφέρει αμειβόμενη εργασία και κατοικία.

Σε συνεργασία με τους φοιτητές, οι δικαιούχοι προετοιμάζουν σπιτική σούπα και στη συνέχεια την διαθέτουν στη φοιτητική εστία, ενώ με τα κέρδη μπορούν να πληρώνουν έξοδα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης. Επίσης λαμβάνουν επίδομα, δωρεάν φαγητό και συστατική επιστολή για μελλοντικούς εργοδότες.

"Μετά την διάλυση της οικογένειας και την ψυχολογική μου καταρράκωση, ήμουν άστεγος και ζούσα μία κόλαση," δήλωσε το μέλος της ομάδας Chris Marshall, 20 ετών. "Την 'έβγαζα' με μερικές ώρες ύπνο τη νύχτα και δεν ήξερα πότε θα ξαναφάω. Η υποστήριξη του Slurp μου έδωσε την αυτοπεποίθηση να επιστρέψω στις σπουδές μου και ένα λόγο για να ξυπνάω κάθε πρωί"

Φοιτητές δίνουν στους άστεγους του Εδιμβούργου ελπίδα για ένα πιο αισιόδοξο μέλλον

Το Slurp ήταν ανάμεσα στους νικητές του 2017 Ford College Community Challenge και επιλαχόν στο Ford UK Innovation Challenge, εκπαιδευτικά προγράμματα της Ford Motor Company Fund που παρέχουν χορηγίες σε projects τα οποία οργανώνουν φοιτητές με σκοπό τη δημιουργία βιώσιμων κοινωνιών. Τμήμα της χορηγίας των £10.000 που έλαβε το project αυτό, επενδύθηκε σε ποδήλατα μεταφορών, επιτρέποντας στην ομάδα του Slurp να μεταφέρει την επιχείρησή της σε διαφορετικά σημεία της φοιτητικής εστίας και να διακινεί τις πωλήσεις υγιεινών πιάτων σούπας.

"Εάν ένας νεαρός άστεγος νιώθει ότι δεν έχει μέλλον, είναι θαυμάσιο να ξέρει ότι μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά, διδάσκοντας επιχειρηματικές δεξιότητες και επιτρέποντας του να επιστρέψει σε μία εργασιακή ρουτίνα", δήλωσε η Camilla Nytun, team leader του Slurp. "Αλλάζουμε ζωές, με μία σπιτική σούπα".

Ανάμεσα στους άλλους νικητές του Ford College Community Challenge είναι το Townbee, μία πρωτοβουλία που βοηθά πρόσφυγες σε όλη την Ευρώπη να διατηρούν μελίσσια και να πουλάνε μέλι και το "Café Ohne Worte" (Café Χωρίς Λόγια), που προσλαμβάνει, εκπαιδεύει και εξυπηρετεί άτομα με προβλήματα ακοής…

www.driveandtravel.gr

Photo Credits: fordeurope.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ