ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1: Ίδιες προδιαγραφές ελαστικών και το 2020

F1: Ίδιες προδιαγραφές ελαστικών και το 2020

Με σημερινή τους ψηφοφορία, ομάδες της F1 και Pirelli, ομόφωνα αποφάσισαν τη διατήρηση των φετινών προδιαγραφών ελαστικών και το 2020.

Έχοντας αναλύσει όλα τα αποτελέσματα και τις αξιολογήσεις, τόσο οι ομάδες όσο και η προμηθεύτρια ελαστικών, αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε αλλαγές, για πολλούς λόγους.

Πρώτον, διότι δεν θα χρειαστεί να τροποποιήσουν τα σχέδια των μονοθεσίων για το 2020 - διαφορετικά θα έπρεπε να τα προσαρμόσουν σε νέο προφίλ ελαστικών, δεύτερος οι ομάδες θα συνεχίσουν την ανάπτυξη των μονοθεσίων του 2020, όντας σε προχωρημένο στάδιο και τρίτον, η διατήρηση των ελαστικών του 2019 εγγυάται τη σταθερότητα των ομάδων, με το πλεονέκτημα ότι χρησιμοποιούν ένα γνωστό προϊόν.

Επίσης, την περασμένη εβδομάδα στο Αμπού Ντάμπι, έγιναν οι δοκιμές με νέες λύσεις για τα ελαστικά του 2020, πάνω στις οποίες θα βασιστούν τα νέα ελαστικά του 2021, όταν θα μπούμε στην εποχή με τις 18άρες ζάντες. Σε αυτά τα ελαστικά οι πιέσεις θα είναι χαμηλότερες, ώστε να αντισταθμίσουν την αυξημένη απόδοση των νέων μονοθεσίων.

Οι δοκιμές ανάπτυξης των ελαστικών 18 ιντσών για το 2021, θα συνεχιστούν με τη Ferrari, τον Φεβρουάριο στην πίστα της Χερέθ στην Ισπανία...

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ