ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ετσι βλέπει το ηλεκτρικό της μέλλον η Hyundai

Ετσι βλέπει το ηλεκτρικό της μέλλον η Hyundai

Πρεμιέρα του 45 EV concept στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Μπορεί να απουσιάζουν πολλές και ηχηρές μάρκες από το Σαλόνι Αυτοκίνητου της Φρανκφούρτης, ωστόσο οι εταιρείες που δίνουν το παρών παρουσιάζουν εντυπωσιακά αυτοκίνητα του παρόντος, αλλά και του μέλλοντος.

Αυτοκίνητα ηλεκτρικά παραγωγής, αλλά και πρωτότυπα ηλεκτρικά και αυτόνομα, οι παραλλαγές των οποίων θα μπουν προσεχώς στην παραγωγή.

Για παράδειγμα, η Hyundai παρουσιάζει το 45 concept car, ένα αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο όχημα, που σηματοδοτεί σχεδιαστικά μια νέα εποχή για τη Hyundai, επικεντρωμένη στην ηλεκτροκίνηση, τις αυτόνομες τεχνολογίες και στην έξυπνη σχεδίαση.

Ετσι βλέπει το ηλεκτρικό της μέλλον η Hyundai

Το βλέμμα στο παρελθόν είναι απαραίτητο για την πρόοδο και το εξωτερικό στυλ του “45”, που διεγείρει τη φαντασία και αντλεί έμπνευση από το πρώτο αυτοκίνητο της Hyundai που είχε εξελιχθεί εξ ολοκλήρου από την κορεατική μάρκα, το Pony Coupe Concept του 1974. To πρωτότυπο “45” διαθέτει αμάξωμα τύπου monocoque, αεροδυναμική σχεδίαση και κάποια στιλιστικά στοιχεία εμπνευσμένα από τα αεροσκάφη της δεκαετίας του 1920.

Επιπροσθέτως, η ονομασία του μοντέλου οφείλεται και στις γωνίες 45 μοιρών που κοσμούν τόσο το εμπρός όσο και το πίσω μέρος του μοντέλου, οι οποίες παραπέμπουν σε σχήμα διαμαντιού που «μαρτυρά» τη σχεδιαστική κατεύθυνση της μάρκας στα επερχόμενα ηλεκτρικά μοντέλα.

Η παρουσία του εμπρός τμήματος του “45” με την κυβοειδή σχεδίαση των λαμπτήρων, προκαλεί αναλογικά συναισθήματα επιτρέποντας στους ανθρώπους να αναγνωρίζουν αμέσως το όχημα από απόσταση, εφαρμόζοντας ταυτόχρονα τεχνολογίες αιχμής.

Στο κάτω μέρος της πόρτας, ένα σύνολο LED εμφανίζει την χωρητικότητα των μπαταριών σε μεγάλες αποστάσεις και μέσα από τα ενεργά φώτα LED οι χρήστες μπορούν να πληροφορηθούν πόση ηλεκτρική ενέργεια έχουν στη διάθεσή τους ακόμα και πριν φτάσουν στο αυτοκίνητο. Αυτά τα αξιόπιστα στοιχεία έχουν σχεδιαστεί ακόμη και για έναν χρήστη που χρησιμοποιεί ηλεκτρικό όχημα για πρώτη φορά.

Ετσι βλέπει το ηλεκτρικό της μέλλον η Hyundai

Το “45” concept car διαθέτει τεχνολογικά χαρακτηριστικά που μπορούν να επηρεάσουν τα μελλοντικά μοντέλα της Hyundai, όπως το Camera Monitoring System (CMS) το οποίο αφήνει χώρο για εφαρμογές αυτόνομης οδήγησης, καθώς και άλλες επικείμενες τεχνολογίες υπογραμμίζοντας το μελλοντικό όραμα της Hyundai. Οι παραδοσιακοί πλευρικοί καθρέπτες έχουν επίσης αντικατασταθεί από κάμερες.

Μπαίνοντας στη νέα εποχή της μελλοντικής κινητικότητας, η Hyundai με το 45 concept car επαναπροσδιορίζει την εμπειρία του αυτοκινήτου, όπου το εσωτερικό γίνεται ένας μοναδικός χώρος διαβίωσης ικανός να μεταμορφωθεί για να ικανοποιήσει μια σειρά απαιτήσεων της καθημερινότητας των επιβατών. Το “45” βασίζεται στο 'STYLE SET FREE' της Hyundai Motor, προσφέροντας μια οπτική του πώς ο κόσμος αντιλαμβάνεται την εμπειρία του αυτοκινήτου στην εποχή των αυτοκινούμενων οχημάτων.

Εμπνευσμένη από σχέδια επίπλων, η μινιμαλιστική καμπίνα είναι εξοπλισμένη με έναν εκλεπτυσμένο συνδυασμένο ξύλινων, υφασμάτινων και δερμάτινων επενδύσεων, δημιουργώντας μια ζεστή ατμόσφαιρα που είναι ταυτόχρονα χαλαρωτική και άνετη. Το φως της ημέρας χρησιμοποιήθηκε επίσης ως στοιχείο σχεδιασμού ώστε να φέρει τα απαραίτητα συναισθήματα με φυσικό τρόπο. Στους επιβάτες το αυτοκίνητο προσφέρει ένα άνετο και ευχάριστο περιβάλλον, με πίσω καθίσματα τύπου καθιστικού και μπροστινά καθίσματα που μπορούν να περιστραφούν. Αναβαθμίζοντας τον σχεδιασμό και την τεχνολογία περαιτέρω, οι επιβάτες των εμπρός καθισμάτων μπορούν να αλληλεπιδράσουν με το σύστημα Infotainment χάρη στην εμφάνιση των πληροφοριών σε στιλ προβολής, όπου μπορεί να αντικαταστήσει την κεντρική οθόνη αφής με μια σειρά οθονών και λειτουργιών ενσωματωμένες στο ίδιο το ταμπλό.

Οι μπαταρίες του ηλεκτροκίνητου “45” τοποθετούνται στο δάπεδο του αυτοκινήτου, συμβάλλοντας στη μεγαλύτερη ευρυχωρία του εσωτερικού. Το επίπεδο πάτωμα του μοντέλου, όπου αποθηκεύονται οι μπαταρίες, ονομάζεται 'skateboard' καθώς επιτρέπει τη δημιουργία ενός χώρου που δίνει την αίσθηση σαλονιού με νέα έπιπλα. Επίσης, τα καθίσματα στρέφονται προς τους επιβάτες καθώς ανοίγουν την πόρτα.

Το αυτοκίνητο επαναπροσδιορίζει το χώρο αποθήκευσης με μια σειρά καινοτόμων τρόπων, συμπεριλαμβανομένης της παρουσίας ενός οριζόντιου μακρόστενου σχήματος, μίας θεωρητικής τσέπης, που είναι τοποθετημένη στην πόρτα του αυτοκινήτου επιτρέποντας την αποθήκευση βιβλίων ή tablet PC. Επιπλέον, στο χώρο αποθήκευσης χρησιμοποιείται ένα διαφανές υλικό, οπότε είναι εύκολο να δούμε το περιεχόμενο.

Η βιωσιμότητα ήταν πάντα στο επίκεντρο της έμπνευσης του Hyundai. Το 45 Concept car ανακυκλώνει τα απόβλητα και δημιουργεί για άλλη μια φορά αξία, δίνοντας συναισθηματική αξία ακόμη και σε απόβλητα που πετιούνται. Με τη σκέψη στο μέλλον, η ιστορία σχεδίασης της Hyundai αρχίζει εδώ…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ